УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998

ДМИТРО ЯРОШ: ВЪПРЕКИ ВСЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ, УКРАИНЦИТЕ УСПЕШНО СЕ БОРЯТ ЗА СВОБОДАТА СИ
Киев, 15 май 2021. – Бившият лидер на «Десен сектор» и сегашният лидер на «Доброволчески украински корпус» Дмитро Ярош от страницата си във Фейсбук сподели следното:
«Заплахи:
1. Руските имперски войски остават до границата на нашата Държава;
2. Предислоцирана е само една незначителна група (според нашето разузнаване, не повече от 3,5 хил. от 110 хил. руски военнослужещи);
3. Военната техника остава мястото;
4. Вражеската агентурна дейност вътре в Държавата ни, включително в структурите на властта, продължава;
5. След разузнаване и след като оцени ситуацията и рисковете, с използване на каквато и да е провокация Московия ще се опита да ни удари там, където най-малко очакваме;
6. През последно време украинската дипломация най-сетне постигна важни успехи в сферата на международната политика;
7. Единството на украинците по въпроса за противопоставяне на агресията на руския Мордор е категорично;
8. Антиукраинските елементи се озоваха на маргинеса (това показват т.н. първомайски «празнички»).
Заключение:
Въпреки куп политически, медицински, икономически и социални проблеми украинската нация успешно се бори за свободата си, за държавността и независимостта си.
И в случай, че кремълското джудже Путин все пак реши да предприеме широкомасщабно използване на имперски военни сили и заплахи, украинците ще дадат решителен отпор на всеки етап от агресията на Русия спрямо Украйна.
Ние ще победим!
P.S. Знам, че има множество правни нюанси при защита на Украйна от страна на нашите спецслужби. Но… Искам най-сърдечно да благодаря на всички, които са работили за неутрализация на Виктор Медведчук (човек на Путин в Украйна – б.УВести). Браво! Само така! Слава на Украйна!»