УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998

ДАНИЛО БЕНАТОВ: СЛЕД ГОРБАЧОВ И ЕЛЦИН РУСИЯ СЕ Е ВЪРНАЛА В ИМПЕРСКО-ЗАСТОЙНО ТРЕСАВИЩЕ
Киев, 23 януари 2021.- Днес в съседната Русия ченгетата пердашат мирен протест «за Навални»…
Според мен, Навални е някакъв странен тип, който, както и мнозина руски «либерали», не дават директен отговор на въпроса «Чий е Крим?». Той не ми е симпатичен, винаги съм се чудил, как е успявал през всички тези години да остава на свобода. За мен странна е и историята с «новичок» - при тази отрова да оцелееш?..
Но, разбира се, в Русия има хора с подобни на нас цивилизационни ценности. Такива се намират и в моя близък кръг – мои приятели, уморили се да живеят в страната, в която виждаме залитания от Иван Грозни до Йосиф Сталин.
За съжаление, в ТАЗИ Русия нищо не може да се промени нито със протести, нито с кончина на ПУ. Русия, получила 10 г. горбачовско и елцинско размразяване, не се разпореди по надлежния начин със свалилата се отгоре свобода и се е върнала в традиционно имперско-застойно тресавище.
Методично промиваните с кремълските лайномети мозъци на руските граждани не са в състояние да приемат някаква друга реалност, освен онази, която се подава от зомбо-ТВ. А и как могат да имат представа за други светове, щом отдавна са престанали да анализират и да размишляват.
Можем да пожелаем на руснаците час по-скоро да излязат от това блато и да стъпят върху твърда почва. Но такава вероятност да видим нова, демократична, Русия в най-близко време е крайно малка.
С такива токсични съседи, като Русия и Беларус, трябва внимателно да контролираме процесите на «блатообрузаване» и в нашата Украйна, после да не се налага да излизаме на нов Майдан.