УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998

АНДРИЙ СМОЛИЙ: МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ПОКАЗВАТ РЕВАНШ НА ПРОРУСКИ СИЛИ
Киев, 26 октомври 2020.- Състоялите се на 25 октомври в Украйна местни избори имат и друга страна – те показват реванш на проруските сили у нас. И това са наши реалии. Да, ние се радваме, че народът показа на «зелените» червен картон. Но в много области в Южна и Източна Украйна наблюдаваме мащабно завръщане на онези, които през 2013-2014 гг. по време на Янукович унищожаваха страната ни. Ето и данните. Миколайв: първо място – проруска Опозиционна партия «За живот», 26%; Одеса – пак е тя, 22%; Харкив – антиукраински «Блок на Кернес», първо място, второ място - отново ОПЗЖ. Та дори в Киев проруски формации взимат 6-8%. И това са само в градски съвети, а какво ще бъде в областни?
Добре, рейтингът на Зеленский падна драстично и то само за две непълни години. Но проблемът е в това, че той така може да погуби и Украйна. Той я направо поднася на тепсия на московски сили. И това е факт.
Ние, украинците, се сблъскваме с огромно  предизвикателство. Следващите години ще бъдат трудни и трябва да го осъзнаем още сега. Защото вместо «зелените» могат да дойдат други, с кремълската воня.