УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998

АНДРИЙ БИЛЕЦКИЙ: ПОДКРЕПЯМ ТЕТЯНА ЧОРНОВИЛ, «НЕ» НА РЕВАНША!
Киев, 10 април 2020.- Държавното бюро за разследване (ДБР) подозира Тетяна Чорновил – журналист, активист от Майдана. Казват, че през 2014 г., по време на революцията, тя е участвала в някакво убийство.
Таня е своенравен човек, но че е патриот на Украйна – е безспорно. Тя се е борила на Майдана, помагала е на фронта, мъжът й е загинал край Иловайск през август 2014-та.
Подкрепям Таня и готов съм да окажа на ДБР необходимата помощ. На Майдана са загинали 104 юнаци. Къде са тези, които са ги разстрелвали, изтезавали, малтретирали? Кой е привлечен към отговорност за това? Да, привлечени са 26 души от спецотряд «Беркут», но 21 от тях са избягали в чужбина, а петима са разменени с нашите военнопленници. И сега ни казват, че Таня е виновна за смъртта на един човек в щаба на партията на Виктор Янукович на 18 февруари 2014 г. Та предишното следствие е доказало, че този човек е могъл безпрепятствено да напусне сградата преди да го погълне пожарът, но е решил за унищожава документите на партията «Региони на Украйна»!
В следствения арест вече се намират няколко украински патриоти. Таня е поредната. След нея ще има и други – тези, които не могат да се примирят, как властта предава държавата. Най-напред ще им инкриминират участие в «държавен преврат», а след това – и «престъпления в Донбас».

Нашата справка: Андрий Белецкий – военен, обществен и политически деец. Един от основателите на полка «Азов». Подполковник. Лидер на политическата партия «Национален корпус». През 2019 г. преди първия тур на президентските избори организира протестни акции против тогава действащия президент Петро Порошенко. Говори се, че има тесни контакти с министъра на вътрешните работи Арсен Аваков, който е върл противник на Порошенко.