УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998

Фейсбук пише:
БРАТЯТА ГРИМ: КЪДЕ Е НАШИЯТ ВОВА СЪС СТОМАНЕНИТЕ МУ ТОПКИ?
10 август 2019.- Няколко думи относно телефония разговор между Зелепня (Володимир Зеленский – б.УВести) и Ху…ло.
Още преди няколко месеца със сега вече бившия президент на Украйна кандидат-президент Зеленский е говорил дръзко и яко. Представял се е за алфа-самец, направо за лъв, осмелил се да предизвика стария и уморен лидер на прайда. Пред ТВ-камера той се е изправял с цял ръст, боравил с остри фрази, от които се е долавял ясен звън на стоманените му топки…
А с очевадния враг на Украйна – с Путин, президентът Зеленский е разговарял като сополиво хлапе, на когото е обещано да му дадат бонбонче за една свирка, но, уви!
Къде дръзкият Вова? Къде е Вова, хвърлящ предизвикателство? Къде е този успокояващ звън на стоманените му топки? Какви ги дрънкаш, Вова, за «онази страна» и «инцидент»! Защо за километър от теб вони на истерика и болен пикочен мехур?
Апропо: В репликата на братята Грим от Фейсбук става дума за телефония разговор, по време на който руският президент, в отговор на молбата на Зеленский да повлияе върху сепаратистите в Донецк «да престанат да стрелят» (за един ден са били убити четирима наши морски пехотинци), е посъветвал Киев по-добре да преговаря директно с тях и чрез промяна на Конституцията да им даде особен, федерален, статут, и да ги помилва и т.н.