УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998

ЦЕНЗОР.НЕТ: ЗЕЛЕНСКИЙ ТОЛЕРИРА РЕВАНШ НА ПРОРУСКИТЕ СИЛИ
Президентът предпочита да се разбере с Путин, отколкото с проевропейската опозиция във Върховната Рада
Киев, 18 април 2020. За всичко трябва да се плаща. Володимир Зеленский е предал Майдана в замяна на политическа подкрепа на една проруска сила във Върховната Рада. Днес партията на Виктор Медведчук «Опозиционна платформа «За живот» (ОПЗЖ), която е втора по броя на депутатите, заедно с управляващата «Слуга на народа» гласува промяна на регламента на парламента. Разбира се, че тази крачка е съгласувана с Москва. А щом се намесва Русия, то става дума за сценарий против Украйна, пише сайтът «Цензор.Нет».
Генералната прокуратура и Държавното бюро за разследвания прегазиха всички заключения на предишното следствие (от времето на Петро Порошенко – б.УВести) и тръгнаха да реализират президентска поръчка – да задържат тези, които са били на Майдана и съборили режима на Янукович. На Зеленский като че ли е по-лесно да се разбере с Путин, отколкото с проевропейската опозиция във Върховната Рада («Европейска солидарност» на Порошенко и «Голос» на Святослав Вакарчук). И – ето: ТВ-каналите на Медведчук вече не «топят» президента, а му дават своята подкрепа. Човекът мисли за рейтинга си, който поради безпомощността на властта в условията на пандемията и бездарната кадрова политика изобщо стремглаво е тръгнал надолу (от 73% до 40% за една година - б.УВести).
Очевидно, Зеленский не разбира, че, заповядвайки репресивната машина да «подхване» Тетяна Чорновил и други популярни лица от Майдана, подкопава не някаква конкретна политическа сила, а – държавата като цяло. Защото пан Володимир е във властта единствено поради Майдана. Щом президентът смята Майдан за незаконен, значи, и президентът е незаконен. Щом основен съветник на Зеленский е върналият се от Русия Портнов – бивш началник на кабинета на Янукович, значи, краят на политическата кариера на Зеленский е ясен.
Русия с ръцете на Виктор Медведчук и неговата ОПЗЖ готви политически реванш, тя разиграва у нас приднестровски сценарий, когато войната се използва да трайна политическа дестабилизация (на Молдова – б.УВести).
Проукраинският електорат на Зеленский ще го отхвърли за предателство, а проруският – за слабост и контакти с пропутинската партия. Но той трябва да знае, че няма никакви шансове проруската власт отново да се настани в Украйна. Президентът Зеленский може да стане или лидер на проекта за силна и независима Украйна, или да се превърне във враг и на никого непотребен баласт.(УВести)