УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998

«ЕСПРЕСО»: КОАЛИЦИЯ НА ПРЕДАТЕЛСТВО, ИЛИ СЪРБАЙТЕ, КОЕТО СТЕ НАДРОБИЛИ
Затова не е случайно, че новият премиер при първата си поява по ТВ заговори за водоподаване в окупирания Крим
Киев, 06 март 2020.- Още в началото на мандата на Володимир Зеленский допусках, че Кремъл ни подготвя «молдавски вариант», пише журналистът Виталий Портников на сайта «Еспресо». Тоест, най-напред под лозунга «да се преборим с олигарсите и корупцията» се създава коалиция на прозападните и проруските сили, а после първите от нея се изгонват и остават вторите – привърженици на Путин, които тръгват да управляват самостоятелно, но – с подкрепа на същите тези безпринципни корупционери, с които уж те се бореха.
За реализиране в Украйна на «молдавски вариант» дори не е потрябвала подкрепата на Запада, която Кремъл е получил в Кишинев. В Киев мина и без помощта на Запада. По-скоро обратно, посланиците на Г-7 в украинската столица правят отчаяни опити да спрат завоя на Украйна към руската сфера на влияние, но засега без особени успехи.
Най-напред с помощта на нехитра популистка технология към избирателите на Зеленский и неговите депутати в парламента примамили не само явни привърженици на капитулация и сближаване с Москва, не само равнодушни и необразовани хора, но и част от недалновидните украински патриоти. А после във Върховната Рада се образува проруската коалиция «За живот».
Защото гласуването за оставката на генералния прокурор, подкрепена от Зеленский, всъщност, говори именно за такава коалиция – Зеленский-Коломойский-Медведчук, която сега уверено управлява в Украйна при мълчалива подкрепа на Ахметов. Това е коалиция на предателството. Коалицията на Путин. И не думайте, че през 2019 г. избирателите на Зеленский не гласуваха за нея! За нея гласуваха. Само че едни гласуваха истински убедени, че искат Русия, а други – от глупост и късогледство. При нас има много «полезни идиоти» на Кремъл! Обикновено именно тези «полезни идиоти» разрушават собствените си държави. При нас те са 73%.
В деня на смъртта на съветския император Йосиф Сталин проруските сили във Върховната Рада демонстрираха, че те са мнозинство. И дори скоро част от пропрезидентските депутати да осъзнаят, какво са сторили от глупостта си, нищо няма да се промени. Другите имат достатъчно гласове, за да  правят, каквото си искат. Затова не е случайно, че новият премиер при първата си поява по ТВ заговори за водоподаване в окупирания Крим. Това не е дилетанство. Това е то, което те наистина искат. Само че все още лекичко се страхуват.
Страхуват се от съпротива. Но когато ще видят, че съпротивата й няма, ще започват да действат. И не кажете, че тази Върховна Рада няма да избере Медведчук (близък приятел на Путин – б.УВести) за председател на парламента, а Бойко – за премиер. Ще избере. Щом Зеленский ще рече така. А после Зеленский изненадващо ще замина за гастроли и властта в Украйна ще премине към втория човек в държавата – Медведчук. При това без всякакви избори. А и за какво са ни изборите? Нали народът иска мир и пенсии! Медведчук ще му осигури и първото, и второто, плюс за десерт – Русия.
Това е то – руски план, който може да удовлетвори украинските олигарси. Зеленский само разчиства пътя на Медведчук. Защото Украйна не може да победи Русия - силите са неравни, а парите някак си трябва да се печелят! А как да ги печелиш, щом няма стабилност, а Западът виси над главата ти и иска прозрачност! А така – нито Запад, нито руската заплаха, нито луди патриоти, които мрънкат за украински език и искат да организират съпротива. Съпротивата не е нужна. Ние просто трябва да се отпуснем, а «онези» да печелят на робския пазар, в който те окончателно ще превърнат Украйна.
Та нали именно за това украинците гласуваха през миналата година. Е, сега сърбайте, което сте надробили!