УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998

ИГОР КАЛИНЕЦ, УКРАИНСКИ ДИСИДЕНТ: ОЧЕВИДНО, УКРАИНЦИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СТАНЕМ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА
Киев, 06 септември 2019.- «Вижте, какво става с народа ни. Пълна лудница! Как може за президент да се избере един комик. Та още от шоуто му («95 квартал» - б.УВести) беше ясно, че за този човек Украйна е нещо чуждо. Възлагахме огромни надежди на младежта. А тя, гласувайки за този хуморист, показа, че идеалите й са съвсем другаде. След всичко това променям отношението си към младите хора.
Украинците сами си произнесоха присъда. Въпреки че всичко вървеше добре, виждаха се позитивни промени – Църква, армия, украински език, други проблемни държавни въпроси.
Украйна винаги е била европейска СТРАНА. Това показва и историята ни. Оставаше да станем и европейска ДЪРЖАВА. Но на народа ни тези стремежи, очевидно, не се харесват. Той избра друг път с президент, който ще погуби всичко, постигнато през последните години. И вече даже е започнал.
Скоро ще подхванат закона за езика, и ще трябва да се борим за него. Може би ще има и нов Майдан. Но този Майдан ще бъде много по-жесток, защото сега много украинци имат оръжие.
Защо Бог толкова не ни обича, че дори не мога да си обясня. Та нали винаги сме били народ, който се е борил за справедлива национална и християнска идея! Защо така ни наказва?? - с горчивина се пита известният украински бивш дисидент, политзатворник и поет Игор Калинец, пише електронното издание https://expres.online.(УВести)