УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998

«ФАКТОР.БГ»: КЪМ СЪЕДИНЕНИЕТО С ПОГЛЕД ОТ УКРАЙНА – МОСКОВИЯТА Е ОСНОВЕН ВРАГ НА БЪЛГАРИ И УКРАИНЦИ
Москва винаги си остава една и съща– царска ли, болшевишка ли, путинска ли
София, 06 септември 2019.- Своя Ден на Обединението (на украински «Злука»), който ние празнуваме на 22 януари, българите отбелязват днес, на 6 септември, пише историкът Ростислав Мартинюк. Те постигат своето през 1885 година със съединението на Княжество България с Източна Румелия, която тогава е под турски протекторат. А ние – чак през  1919, обединявайки Западноукраинската народна република (ЗУНР) с Украинската народна република (УНР).
Разбира се има и разлики  – например при нас се обединяват Изтокът и Западът, а при българите – Северът и Югът. Но има общи поуки.
Основната е, че Московията е била и ще бъде ОСНОВЕН враг, както на България, така и на Украйна.
1. След Съединението на България именно Московия е настоявала Турция да й обяви война. Ама тя е «освободителка от турско робство»!
2. Именно Московия създава «Нормандския» формат, агитирайки Франция и Германия да упражнят натиск върху България.
3. Единствен съюзник на България е Великобритания, която спира нахлуването на турците. И немската преса, която заема открита антимосковска позиция (но в Москва вече са си взели поука).
4. За ПЪРВИ път в историята Московията не получава помощ от агентурата си, заемаща ключови държавни постове. Съединението на България става факт, въпреки че българската армия е пълна с московски офицери, а на чело на българското Министерство на отбраната е стоял техният «Лебедев» – Кантакузин (Павел Лебедев е министър на отбраната на Украйна от 2012 до 27 февруари 2014, въпреки че притежава и руски паспорт) ).
5. Делото на Съединението на България е довършено фактически от МОМЧЕТА: княз Александър е бил на 28 години, министърът на отбраната – на 29, началникът на Генералния щаб – на 24 години (!!!). Малко след Съединението тази троица ще направи невъзможното – спешно ще прехвърлят всички войски от турско направление на север – срещу Сърбия.
6. След като не успява да насъска турците срещу България, Московия все пак намира глупаци. Война обявява Сърбия, но я загубва.
Извод: Москва винаги си остава една и съща. Царска, болшевишка, путинска Москва винаги действа по едни и същи шаблони – сътрудничество с Германия, отслабване на страните от Междуморието, разпалване на войни и стимулиране на интервенции, внедряване на агентура в силовите блокове, пропаганда на лицемерно братство, подкупи, шантажи.
Това са тежките черти на нашия исторически враг.
Но тяхната еднообразност ни дава възможността успешно да прогнозираме и унищожаваме московската заплаха.
Честит празник на страните от Междуморието! (УВести)