УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998

СЛЕД ПЪРВИЯ УКРАИНСКИ ПОЛУФИНАЛ ЗА ЕВРОВИЗИЯТА ПРОДЪЛЖАВАТ KRUTЬ, GO_A И JERRI HEIL
Киев, 09 февруари 2020.- Вчера в украинската столица се проведе първия полуфинал за Евровизия-2020. Измежду осем участника, достигнали до този етап на конкурса, журито в състав Тина Карол, Андрий Данилко и Миталий Дроздов, а така също зрителите избраха трима изпълнителя. На 15 февруари те ще се явят на втори полуфинал. Финалът сред украинските изпълнители ще се състои в Киев на 22 февруари.
Ето имената на тези млади изпълнители, които продължават.
Най-много точки на журито и зрителите (16 точки) събра певицата и бандуристка KrutЬ – Марина Круть, която изпълни песента «99». В нея става дума за следното: ако си паднал, имащ 99 причини да се надигнеш и да продължиш. Марина е от Хмелницка област, участвала е в украинския Х-фактор, прекрасно изпълнява съвременни ритми на типично украинския, старинен инструмент бандура. Нейната песен може да се види и чуе ТУК.
На второ място с 13 точки се класира триото GO_A с песента «Славей». Бандата е от Киев и се състои от една певица - Катя Павленко, и двама музиканти - Тарас Шевченко и Олександр Федоренко. Тя е доста известна в Украйна, гастролирала е в Израел, Полша и Беларус. В песните си триото успешно интегрира украински вокал, съвременни танцови ритми, африкански барабани и мощен китарен драйв. Тяхната песен може да се види и чуе ТУК.
На условно трето място, също с 13 точки, се нареди певицата Jerri Heil с песента «Веган». Истинското й име е Яна Шамаева. Тя е родина в Киевска област. Пее от малка. Като тийнейджър пуска в Ю-тюб известни украински пести в собствена интерпретация (кавъри). Тя също, както и Марина Круть, минава през Х-фактор. Освен че пее, тя пише и текстове и музика към своите творби. В Украйна е наградена с няколко награди, като една от тях е на сп.«Вива» - «Откритие на годината». А песента на Яна «Охранна-отмена» има в Ю-тюб 14 млн. прегледа. Нейната песен може да се види и чуе ТУК.
Финалът на 65-то издание на Международния конкурс «Евровизия» ще се проведе в Ротердам (Нидерландия) на 12, 14 и 20 май т.г.(УВести)