Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко)

КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА "УКРАЙНА"

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

УБВісті виходять з червня 1998

УБВести излизат от юни 1998


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ГУРТ "ОКЕАН ЕЛЬЗИ" ВПЕРШЕ У СОФІЇ! СПОДІВАЄМОСЯ - НЕ ВОСТАННЄ!
Софія, 23 грудня 2016. - "Океан Ельзи" вперше у Болгарії, у Софії! Прекрасні змістовні пісні! Чудова прониклива музика! Славко співав, начебто на 50-тисячному стадіоні! Хоча у залі було не більше тисячі. Але яку атмосферу ейфорії створила ця молода діаспорна публіка, спрагла за усім українським! Найкраще з репертуару гурту! Презентація проекту "Без меж"! Понад дві години щастя для багатьох присутній! "О.E." двічі викликали на "біс"! І хлопці виходили! Вечір, який запам'ятається надовго! Вечір, що став святом напередодні тутешнього Різдва (25 грудня). А хто не прийшов, шкодуватиме! (УБВісті)

Фоторепортаж Василя Жуківського

Відеорепортаж з понад 2-годинного концерту можна подивитися на нашому YOU TUBE каналі ТУТ

"ОКЕАН ЕЛЬЗИ" ИДВА ЗА ПЪРВИ КОНЦЕРТ В БЪЛГАРИЯ
Най-известната украинска рокгрупа ще свири в София на 23 декември 2016 г. в зала 3 на НДК
София, 17 декември 2016.- Българската столица е спирка от световното турне на най-популярната и най-награждаваната рок-група в Украйна – "ОКЕАН ЕЛЬЗИ". Петорката ще изнесе концерт за първи път пред българската публика на 23 декември 2016 г. в зала №3 на НДК.
"ОКЕАН ЕЛЬЗИ" е призната от феновете и критиците за най-добрата рок-лайв група в Източна Европа. Концертите й се превръщат в незабравими спектакли и заради уникалното съчетание между славянската мелодичност и мощното рок-звучене.
Групата, създадена през 1994 г., е емблематична със задълбочените си текстове, уникалния си музикален стил, както и с впечатляващото си присъствие на сцената. Лайфовете на "ОКЕАН ЕЛЬЗИ" са една от нейните запазени марки и заради заразителната енергия на групата, която някои определят като "източноевропейската U2".
"Ние пробихме езиковата бариера чрез музикалната ни енергия, мощният европейски саунд и комбинацията между украинската поезия и славянската мелодичност. Нашите концертни турнета из Северна Америка, Западна Европа и Русия бяха изключително успешни. Това е една от причините да се радваме на огромна популярност не само в Украйна, но и в Русия, и в много други държави. Феноменално е за украинска банда да има толкова много фенове в целия свят, при положение, че всичките ни текстове са на украински език.“, споделят музикантите.
В началото на следващата година бандата ще свири и в САЩ, като билетите за концерта им на "Медисън Скуеър Гардън" са разпродадени за по-малко от два дни.
ЗА О.Е.
В дискографията си групата има 9 самостоятелни албума, последният от които – "Без меж", бе издаден през март тази година. От оригиналния състав на групата, която се среща за първи път през 1992 г., а две години по-късно се представя вече като "ОКЕАН ЕЛЬЗИ", са останали вокалистът и автор на музика и текстове Святослав Вакарчук, който по образование е физик-теоретик, и барабанистът Денис Глинин. Останалите им колеги са: Денис Дудко – бас-китара, Милош Елич – клавиши и аранжименти, както и китаристът Владимир Опсеница.
Организаторът на концерта на "О.Е." в София е "Со Со Агенция" – България.