Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко)

КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА "УКРАЙНА"

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

УБВісті виходять з червня 1998

УБВести излизат от юни 1998


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ФЕСТИВАЛ В БАНСКО СЪС ЗВЕЗДИ В ДЖАЗА
Йорданка Христова с биг-бенда "Благоевград" ще изнесе грандиозен концерт в гранд-хотел "Банско"
jazzСофия, 16 май 2016.- От 6 до 13 август т.г. в Банско ще се състои 19-то издание на джаз-фестивала. Публиката ще има възможност да чуе и види световни легенди в джазовото изкуство. Родителите ще могат да запишат децата си към организираната тази година детска занималня, в която експерти в джаза ще запалят в малките любов към това изкуство и ще допринесат за израстването на бъдещите фенове на джазова музика.
Всички музикални събития ще се състоят на централния площад "Никола Вапцаров", като входът е свободен. Хотелите ще предлагат пакетни цени и много удобства за гостите.
Преди официалното откриване на 5 август Йорданка Христова с биг-бенда "Благоевград" ще изнесе грандиозен концерт в гранд-хотел "Банско".
Основателят на този истински музикален форум е известният дерматолог д-р Емил Илиев. С присъщия му потенциал и работохолизъм той успя да привлече редица културни центрове на други страни, както и спонсори и съмишленици.
На гостите ще се предлагат много изненади. В първата вечер китайските изпълнители – "Голдън Буди джаз" и "Ли Гау Янг бенд", ще изнесат два концерта. В същата вечер ще се появи и Сузана Савоф – певица и пианистка от Австрия със своето трио.
Ето и други участници в тазгодишния джаз-фест в Банско: "Панкастик" (Унгария), "Реан Сиед бенд" (Германия), септет Гоце Стевковски (Македония), трио Врулевски (Полша), "Ире Васкез бенд" - компания от Куба, Италия и България, които ще разпалят страстите в грандиозна салса фиеста, "Шакатак" (Великобритания).
Сред звездите тази година са: "Сайръс Честнът" - трио от САЩ – всеки един от тях е в първата десетка на своите инструменти – пиано, бас-китара, барабан; именитата Нада (Италия) - изпълнителка на вечните хитове. Ще участват представителите на израелска и японска школа в джаза и най-младата изпълнителка на популярна музика Джос Стоун. България се представя с Васил Петров и Станислав Арабаджиев, новото трио "3-ото" - джаз бенд Тетевен, "Александров рагтайм бенд", студенти от катедрата "Поп и джаз изкуство" към НМА "Проф. Панчо Владигеров".
С една дума, от 6 до 13 август т.г. Банско ще се превърне в една най-желана дестинация за релакс и удоволствие за душата.
Злата Радославова