Б О Л Г А Р С Ь К І.. В І С Т І
Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко) 
BOL.BG
ЦЪРКОВНА УТВАР
БУВісті ВИХОДЯТЬ з червня 1998 р. БУВести ИЗЛИЗАТ от юни 1998 г.

 

 

 

СЪВЕТЪТ НА ЕВРОПА ПРИЗОВА ЮШЧЕНКО И ЯНУКОВИЧ ДА СЕ ПОМИРЯТ
Убийствен доклад за Украйна обнародват Ханне Северинсън и Ренате Волвенд
Киев, 26 януари 2007.- Трябва да спрат "бойните действия" между президента Виктор Юшченко и премиера Виктор Янукович. За това призоваха от трибуната на ПАСЕ докладчиците за Украйна Ханне Северинсън и Ренате Волвенд. Според тях, "войната" между институциите компрометира страната. Освен това, конфронтацията свежда до нула очакванията за политически консенсус при вземане на важни решения и ускоряване на реформите в Украйна, твърдят докладчиците. Те още така отбелязват, че Универсалът за националното единство, подписан през 2006 г. от основните политически формации, представени в парламента, беше опит да се осигурят реформите и да се засили курсът на евроатлантическата ориентация на страната. Но на практика Партията "Региони на Украйна", чийто лидер е премиерът, използва този документ, за да дойде на власт.
"Украинската непредвидима политическа система - без фиксирани правила, морални норми или политически традиции, при която договореностите между политически сили се подписват, за да бъдат нарушени още на следващия ден, умножена на отсъствие на стратегия и прозрачност, липсата на заинтересованост от реформите и връщане във властта на лица, дискредитирали се още по време на Леонид Кучма, предизвиква съмнения относно необратимостта на духа на Универсала, увеличава дистанцията между държавата и обществото и сериозно подкопава международната репутация на Украйна като надежден партньор", - се казва в доклада.
Докладчиците констатират, че освен честни парламентарни избори през март 2006 г. не е изпълнено нито едно обещание от времето на "оранжевата" революция. Няма честно и компетентно управление, не се въвеждат принципите на върховенство на закона и прозрачност на всички нива – нищо не е изпълнено. В правителството на Виктор Янукович са влезли корумпирани лица, които отстояват частни бизнес интереси, лица, които са били причастни към манипулиране но вота на гражданите по време на президентските избори в края на 2004 г. "Задкулисните преговори по създаване на управляваща коалиция между партията "Региони на Украйна", социалистите и комунистите са довели до това, че сега избирателите не знаят, за кого наистина са гласували", - твърдят Ханне Северинсън и Ренате Волвенд.(УБВести)

 


ЩО ЧЕКАЄ БОЛГАРІЮ ПІСЛЯ ВСТУПУ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ?>>>