Б О Л Г А Р С Ь К І.. В І С Т І
Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко) 
BOL.BG
ФИРМИ ЗА ПРЕВОД НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ И ЛЕГАЛИЗАЦИЯ
БУВісті ВИХОДЯТЬ з червня 1998 р. БУВести ИЗЛИЗАТ от юни 1998 г.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

И ЮШЧЕНКО ПРЕДАДЕ МАЙДАНА
Киев, 03 август 2006.- След социалиста Олександър Мороз, и Виктор Юшченко предаде идеалите на Майдана, сиреч, на оранжевата революция от 2004 г. Днес той ще предложи за премиер Виктор Янукович – човека, причастен към фалшифициране на двата тура от президентските избори отпреди две години и разпалването на сепаратизъм. И вместо да лежи в затвора, а тъкмо това беше един от лозунгите на Майдан – "Бандитам – тюрма!", той сега ще концентрира в ръцете си огромна власт. Да не говорим за неговото криминално минало. Да не говорим за тъмното минало на обкръжението му. Да не говорим за това, че неговата партия "Региони на Украйна" другарува с "Едина Россия" на другаря Путин.
Решението си да предложи Янукович за премиер Юшченко взе в 2 ч. през нощта след поредните многочасови преговори. Според осведомени, в 20.00 на 2 август президентът е бил готов да разпусне Върховната Рада. Но в последния момент се е отказал. Ние не знаем какво е повлияло върху решението му. В обръщението си към нацията държавният глава казва, че "имаме уникален шанс да обединим двата бряга на Днепър", т.е., да обединим Западна и Източна Украйна. "За това сме говорили на Майдана", - каза президентът. Да, и за това призоваваха милионите, събрали се на централния киевски площад. А "Бандитам – тюрма!"? А свободата на словото, а европейският избор, а членството в НАТО? За това също ратуваше Майданът. Дори тези принципи да бъдат заложени в Универсала за националното единство, който е резултат от "кръглата маса" и се очаква да бъде подписан днес, те няма да бъдат задължителни за Янукович, Мороз и комуниста Симоненко, защото те са против НАТО и са за по-тясно сближаване с Русия.
За радост на Кремъл, Украйна може да се превърне във втора Беларус. Падането на Украйна пагубно ще се отрази върху демократичните процеси на постсъветското пространство, особено трудно ще бъде на Молдова и Грузия. Впрочем, в Интернет сериозно се говори, че на Г-8 в Санкт-Петербург Путин и останалите са сключили нещо като пакт "Молотов-Рибентроп". Русия се отдръпва от Ближния изток, а САЩ и Западна Европа дават на Москва Украйна. Ако това е вярно, то не става ли дума за втора Ялта? Нима Западът заради егергийните ресурси на Сибир пожертва една млада демокрация?
Днес не е слънчев ден за Украйна, по-точно, за половин Украйна. И не защото на власт идват "мутри" + социалисти + комунисти, а защото те идват на власт чрез предателство и задкулисни машинации. И това не е всичко. Сега ще започне покупко-продажба на депутатите и гореспоменатата коалиция от 239 ще набъбне най-малко до 300 души, което означава квалифицирано мнозинство. А то може безпроблемно да обяви импийчмънт на Юшченко, да промени Конституцията така, че следващият президент на Украйна да се избира от парламента. Жалко за Юлия Тимошенко, чиято амбиция е през 2009 да стане държавен глава и да възвърне вярата в Майдана…
Васил Жукивский

 ОЛЕКСАНДЪР МОРОЗ СЕ Е ПРОДАЛ ЗА $300 МЛН.?
Опозицията твърди, че разполага с телефонните записи, уличаващи социалистите
>>>