Б О Л Г А Р С Ь К І.. В І С Т І
Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко) 
BOL.BG
ФИРМИ ЗА ПРЕВОД НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ И ЛЕГАЛИЗАЦИЯ
БУВісті ВИХОДЯТЬ з червня 1998 р. БУВести ИЗЛИЗАТ от юни 1998 г.

 


ЖИРИНОВСКИ Е ПЕРСОНА НОН ГРАТА В УКРАЙНА
Киев, 7 юни 2006.- Службата за сигурност на Украйна обяви за персона нон грата скандалния руски политик и Владимир Жириновскизаместник-шеф на Думата Владимир Жириновски. Заедно с него влизането в страната е забранено на руския депутат Константин Затулин – шеф на Института за ОНД, и още десетина екстремистки настроени руски политици. Мотивът на украинските власти е защита на националните интереси.
Жириновски и компания не спират да уронват авторитета на Украйна и нейните ръководители и директно се намесват във вътрешните работи на страната. Част от руския политически елит така и не можа да свикне с мисълта, че Украйна вече е суверенна държава от 15 г. Москва перманентно бърка в болезнените точки на украинското общество. Например, тя подстрекава рускоезичното население да се бори руският език да бъде признат за втори държавен, с което още повече да се задълбочи разколът между западната и източната част, на обществото постоянно се натрапва идеята за федерализация на страната, подкрепят се сепаратистки тенденции.
Напоследък руските спецслужби успешно реализираха спецмероприятие и успяха да организират "гражданското общество" в Крим под лозунгите "Украйна е територия без НАТО". Групите от 100-200 души местни руснаци и пристигналите от Русия "бабушки" протестират против украинско-американските учения "Си бриз", които от 1993 г. редовно се провеждат през юни. Но това широко се отразява от руските ТВ, обявили информационна война на Украйна, и се представя като всенародно движение.
Според анализаторите, Москва успя да активизира своята "пета колона" – проруските партии, особено Партия "Региони на Украйна", спечелила парламентарните избори през март, но без шансове да управлява, и маргинални формации, като комунистическата партия и Прогресивната социалистическа партия на Наталия Витренко (още наричана украинският Жириновски). Целта е Украйна да бъде дестабилизирана в условията на политически вакуум – парламентът е недееспособен, защото "оранжевите" вече месеци наред не могат да се разберат за постовете, правителството де-юре е в оставка, а президентските пълномощия от 1 януари са ограничени.
В Украйна е налице криза на държавността. И сега Киев трябва да демонстрира твърдост, за да възвърне авторитета си и да покаже, че той е стопанинът на страната, а не Донецк.(УБВести)

 УКРАИНЦИТЕ ИСКАТ ЗА ПРЕМИЕР ИЛИ ЯНУКОВИЧ, ИЛИ ТИМОШЕНКО>>>

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ'2006>>>

ПОЛИТИЧЕСКИ УБИЙСТВА НА УКРАИНСКИТЕ ЛИДЕРИ ПРЕД ХХ век>>>