БЪЛГАРО-УКРАИНСКИ ВЕСТИ - издание за политика, бизнес, история, култура и спорт
Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко) 
BOL.BG
БОГДАН СТОЙКО:
ЦЪРКОВНА УТВАР

NEW
БУВісті виходять з червня 1998 р.
БУВести излизат от юни 1998 г.

Перша/Първа


ПРО (ЗА) НАС

ДIАСПОРА

АМБАСАДА
УКРАЙНА-ДНЕС 
БОЛГАРIЯ-СЬОГОДНI
БIЗНЕС-БОЛГАРIЯ
БИЗНЕС-УКРАЙНА
КОМЕНТАР
IНТЕРВ'Ю
ДАЙДЖЕСТ
НАШI ЛЮДИ
СПРАВКА-УКРАЙНА
ДОВIДКА-БОЛГАРIЯ
ИСТОРИЯ-УКРАЙНА
IСТОРIЯ-БОЛГАРIЯ
БАЛКАНИ
АРХIВ
E-MAIL 

 

 

 

 ПРЕВОДИ - украински
тел.(02) 77298
6

Клетва
СОЛОМОН ПАСИ ЩЕ ПРИСЪСТВА НА КЛЕТВАТА НА ВИКТОР ЮШЧЕНКО
Над 60 чуждестранни делегации ще присъстват на клетвата на новия украински президент
Киев, 22 януари 2005.- На клетвата на новия украински президент Виктор Юшченко ще присъстват над 60 чуждестранни делегации, съобщава "Українська правда". САЩ ще се представляват от Колин Пауъл - специален пратеник Джордж Буш, а Русия - от председателя на Съвета на Федерацията Сергей Миронов. От името на България приветствията ще поднесе външният министър Соломон Паси. НАТО ще се представлява от Хавиер Солана. Общо в Киев ще пристигнат 8 държавни глави, 3 премиера, 5 вицепредседатели на парламенти, 2 вицепремиери, останалите са външни министри.
Церемонията по встъпването в длъжност на третия украински президент ще се състои в неделя, 23 януари, в 12.00.
Първото си официално посещение Виктор Юшченко ще направи в Москва - още в понеделник, 24 януари. А във вторник той ще замине на Запад. Там новият президент на Украйна ще говори в Страсбург пред Съвета на Европа, ще има срещи в Брюксел с ръководството на ЕС и в края на седмицата ще представи програмата си за икономическото развитие на страната на Световния бизнес-форум в Давос.
Както "БУВести" съобщаваха, на първия тур на президентските избори на 30 октомври 2004 г. Виктор Юшченко изпревари основния си конкурент Виктор Янукович с 0,5%, а на втория тур, състоял се на 21 ноември, е загубил с 2,85%, но поради масовите фалшификации резултатът е бил касиран. На 26 декември се проведе прегласуването на втория тур и Юшченко отново е спечелил, но вече с 51,99% срещу 44,2% за Янукович.(БУВести)
 Всі матеріали, що знаходяться на сайті www.ukrpress.bol.bg, охороняються відповідно до чинного законодавства Болгарії. У разі використання чи передруку наших матеріалів просимо зробити гіперпосилання (hyperlink) на нас. Позоваването е задължително
   
ПРО (ЗА) НАС