БЪЛГАРО-УКРАИНСКИ ВЕСТИ - издание за политика, бизнес, история, култура и спорт
Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко) 
BOL.BG
БОГДАН СТОЙКО:
ЦЪРКОВНА УТВАР

NEW
БУВісті виходять з червня 1998 р.
БУВести излизат от юни 1998 г.

Перша/Първа


ПРО (ЗА) НАС

ДIАСПОРА

АМБАСАДА
УКРАЙНА-ДНЕС 
БОЛГАРIЯ-СЬОГОДНI
БIЗНЕС-БОЛГАРIЯ
БИЗНЕС-УКРАЙНА
КОМЕНТАР
IНТЕРВ'Ю
ДАЙДЖЕСТ
НАШI ЛЮДИ
СПРАВКА-УКРАЙНА
ДОВIДКА-БОЛГАРIЯ
ИСТОРИЯ-УКРАЙНА
IСТОРIЯ-БОЛГАРIЯ
БАЛКАНИ
АРХIВ
E-MAIL 

 

 

 

 ПРЕВОДИ - украински
тел.(02) 77298
6

Избори'2004
ВИКТОР ЮШЧЕНКО ВЕЧЕ ДЕ-ЮРЕ Е НОВ ПРЕЗИДЕНТ НА УКРАЙНА
Върховният съд на Украйна разреши да се публикуват изборните резултати от 26 декември
София, 18 януари 2005.- Днес Върховният съд на Украйна разреши в два официални вестника - "Голос України" и "Урядовий кур'єр", да се публикуван резултатите от прегласуването на втория тур на президентските избори от 26 декември м.г.
Същевременно, съдът продължава да разглежда последната жалба на неуспелия кандидат-президент Виктор Янукович. Той затрупа магистратите с 20 кашона документи и видеокасети уж за масовите нарушения, които не позволяват да се установи, кой е победил на 26 декември. Но, очевидно, Върховният съд не смята тези данни за такива, които са опорочили изборите и затова разреши публикацията.
С една дума, Виктор Юшченко де-юре е новият президент на Украйна.
Ще напомним на читателите на "БУВести", че на първия тур на президентските избори на 30 октомври Виктор Юшченко изпревари Виктор Янукович с 0,5%, а на втория тур, състоял се на 21 ноември, е загубил с 2,85%, но поради масовите фалшификации резултатът е бил касиран. На 26 декември се проведе прегласуването на втория тур и Юшченко отново е спечелил, но вече с 51,99% срещу 44,2% за Янукович.
Предвижда се встъпването в длъжност да се състои в сградата на Върховната Рада най-вероятно на 22 януари. Между другото, това е славната дата в историята на Украйна - Съединението. На този ден през 1918 г. в една държава се обединяват Западно-украинска народна република и Украинска народна република със столицата Киев.
До днес Виктор Юшченка като победил в изборите е поздравен от много държавни глави, включително Франция, Германия, Великобритания, Полша, България, ЕС, освен двама - Джордж Буш и Владимир Путин.(БУВести)
 Всі матеріали, що знаходяться на сайті www.ukrpress.bol.bg, охороняються відповідно до чинного законодавства Болгарії. У разі використання чи передруку наших матеріалів просимо зробити гіперпосилання (hyperlink) на нас. Позоваването е задължително
   
ПРО (ЗА) НАС