БЪЛГАРО-УКРАИНСКИ ВЕСТИ - издание за политика, бизнес, история, култура и спорт
Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко) 
BOL.BG
БОГДАН СТОЙКО:
ЦЪРКОВНА УТВАР

NEW
БУВісті виходять з червня 1998 р.
БУВести излизат от юни 1998 г.

Перша/Първа


ПРО (ЗА) НАС

ДIАСПОРА

АМБАСАДА
УКРАЙНА-ДНЕС 
БОЛГАРIЯ-СЬОГОДНI
БIЗНЕС-БОЛГАРIЯ
БИЗНЕС-УКРАЙНА
КОМЕНТАР
IНТЕРВ'Ю
ДАЙДЖЕСТ
НАШI ЛЮДИ
СПРАВКА-УКРАЙНА
ДОВIДКА-БОЛГАРIЯ
ИСТОРИЯ-УКРАЙНА
IСТОРIЯ-БОЛГАРIЯ
БАЛКАНИ
АРХIВ
E-MAIL 

 

 

 

 ПРЕВОДИ - украински
тел.(02) 77298
6

Избори'2004
ВЪРХОВНАТА РАДА: ВТОРИЯТ ТУР НА 21 НОЕМВРИ Е НЕВАЛИДЕН
Киев, 28 ноември 2004.- Вторият тур на 21 ноември е невалиден. Това реши Върховната Рада с мнозинство от 323 депутати на извънредното си заседание вчера. Депутатите също така изказаха недоверие към ЦИК и се обърнаха към президента Леонид Кучма до 1 декември да уволни сегашния състав на комисията и заедно с парламента да се сформира нова ЦИК. По конституция само държавният глава има права да назначава и уволнява председателя и членовете на Централната избирателна комисия. Решенията на парламента в този случай имат само препоръчителен характер, но са показателни.
А в петък се проведе първата среща между Виктор Юшченко и Виктор Янукович в присъствието на президента Леонид Кучма и международните посредници - Солана от ЕС, Квашневски от Полша, Адамкус от Литва и Гризлов от Русия. Беше взето решение страните да сформират работни групи за преговори с цел да се намери изход от политическата криза, в която изпадна Украйна. Екипът на опозицията се ръководи от Иван Плюшч - бивш председател на парламента, а на кандидата от властта - Леонид Кравчук, първият президент на Украйна.
Същевременно условията на опозицията за изход от кризата са:
- отмяна на изборите на втория тур и насрочване на трети тур за 12 или 19 декември;
- еднакъв достъп на двама кандидата до масмедии;
- отказ на Виктор Янукович от административния ресурс, което де-факто означава той да излезе в отпуск като премиер.
Опозицията настоява преговорите между работните групи да не се протакат и да продължат не повече от 2 дни. В противен случай хората на Виктор Юшченко ще преминат към активни действия, съобщават информационните агенции.(БУВести)


 
ВИКТОР ЮШЧЕНКО И ЮЛИЯ ТИМОШЕНКО НАПРАВИХА ПРЕДИЗБОРНА КОАЛИЦИЯ "СИЛАТА НА НАРОДА">>>


Всі матеріали, що знаходяться на сайті www.ukrpress.bol.bg, охороняються відповідно до чинного законодавства Болгарії. У разі використання чи передруку наших матеріалів просимо зробити гіперпосилання (hyperlink) на нас. Позоваването е задължително
   
ПРО (ЗА) НАС