БЪЛГАРО-УКРАИНСКИ ВЕСТИ - издание за политика, бизнес, история, култура и спорт
Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко) 
BOL.BG
БОГДАН СТОЙКО:
ЦЪРКОВНА УТВАР

NEW
БУВісті виходять з червня 1998 р.
БУВести излизат от юни 1998 г.

Перша/Първа


ПРО (ЗА) НАС

ДIАСПОРА

АМБАСАДА
УКРАЙНА-ДНЕС 
БОЛГАРIЯ-СЬОГОДНI
БIЗНЕС-БОЛГАРIЯ
БИЗНЕС-УКРАЙНА
КОМЕНТАР
IНТЕРВ'Ю
ДАЙДЖЕСТ
НАШI ЛЮДИ
СПРАВКА-УКРАЙНА
ДОВIДКА-БОЛГАРIЯ
ИСТОРИЯ-УКРАЙНА
IСТОРIЯ-БОЛГАРIЯ
БАЛКАНИ
АРХIВ
E-MAIL 

 

 

 

 ПРЕВОДИ - украински
тел.(02) 77298
6


Избори'2004
КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТИТЕ СЕ ЯВИХА НА ТЕЛЕДЕБАТИ, НО НЕ ДЕБАТИРАХА
Киев, 15 ноември 2004.- Над 55% от украинците гледаха телевизионните Виктор ЮшченкоВиктор Януковичдебати между кандидат-президентите Виктор Юшченко и Виктор Янукович.
От както стартира предизборната кампания през август, представителят от опозицията за първи път "се докопа" до прекия национален телеефир и получи възможност да запознае хората със своята предизборна програма. Докато Янукович като действащ премиер има перманентна "зелена улица" на всички основни радио- и телеканали.
Всъщност, дебати нямаше. Кандидатите просто се изказаха по няколко теми - социална политика, вътрешна политика, външна политика и т.н. Според сценария, те нямаха право да задават въпроси един на друг. Затова и полемиката не се състоя, от което най-вече загуби зрителят.
Според едни специалисти, по-добре се представи Виктор Юшченко, който аргументирано разкритикува политиката, водена от властта, и защити себе си, когато е бил премиер (1999-2001 гг.), а така също запозна телезрителите със своите виждания за Украйна. Според други, Виктор Янукович беше по-добър, въпреки усещането, че украинският език, на който той говореше, е чужд за него. Впрочем, най-накрая той с облекчение премина на руския.
Както отбеляза социологът Андрий Косовский, Янукович не е спечелил, макар че могъл да загуби, а Юшченко не е загубил, макар че е могъл да спечели. Подчертава се също така, че това бяха първите теледебати между кандидат-президентите на постсъветското пространство.
Интересното е, че веднага след този телевизионен двубой в пряк ефир се проведе "кръгла маса", в която участваха само хората на Янукович и нито един представител от опозицията. На зрителите, разбира се, те се постараха да разяснят, колко по-добър е техният кандидат и колко зле се представите Юшченко. Така че "Наша Украйна" продължава да бъде "терра инкогнито" за националния телерадиоефир.
Вторият тур на президентските избори в Украйна ще се проведе на 21 ноември. След първия с 0,55% води опозиционерът Виктор Юшченко.(БУВести)

 


 
УКРАИНЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ>>>

ВИКТОР ЮШЧЕНКО И ЮЛИЯ ТИМОШЕНКО НАПРАВИХА ПРЕДИЗБОРНА КОАЛИЦИЯ "СИЛАТА НА НАРОДА">>>


Всі матеріали, що знаходяться на сайті www.ukrpress.bol.bg, охороняються відповідно до чинного законодавства Болгарії. У разі використання чи передруку наших матеріалів просимо зробити гіперпосилання (hyperlink) на нас. Позоваването е задължително
   
ПРО (ЗА) НАС