УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998

НА ДНЕШНИЯ ДЕН ПРЕДИ ШЕСТ ГОДИНИ РУСИЯ НАПАДА УКРАЙНА
Сега Путин амбициозно желае да оглави ново държавно образувание - «Великая, Белая и Малая Русь»
Киев, 01 март 2020.- Точно на днешния ден през 2014 г. Русия официално взима решение да въведе войските си на територията на Украйна уж да защити рускоезичното население (на снимката долу - проруски митинг в Одеса).
Става дума за пореден етап от кремълския сценарий за окупиране на страната ни, започнал, де-факто, десет дни по-рано – на 20 февруари, когато в Крим се появяват т.н. зелени човечета.
Ето и хронологията на една «братска» агресия:
27 февруари. В Крим руските специални части превземат правителствени сгради.
01 март. Сергей Аксьонов (бивша мутра и лидер на една проруска партия в Крим) се провъзгласява за премиер на кримското «правителство» и се обръща към президента на Русия за помощ.. Няколко часа по-късно горната камара на руския парламент – Съвет на федерацията, гласува решение, според което Русия има право да използва армията си в чужбина «да защити рускоезично население». По-този начин на действията на Кремъл се придава някаква легитимност, но не пред света, а пред обикновени руснаци.
В отговор Украйна привежда войските си (или това, което е останало след въоръжените сили след управление на Виктор Янукович и руската агентура в неговото правителство). Успоредно официален Киев търси подкрепа от ЕС, САЩ и НАТО. Вечерта се събира Съветът за сигурност на ООН.
Два руски десантни кораба с десантчици и военна техника акостират в Севастопол, а един ракетен кораб блокира пристанището «Феодосия». Спецназът на ГРУ превзема летищата в Севастопол, Симферопол и Джанкой.
02 март. От този ден руските военни кораби започват да блокират украинските ВМС по цялото крайбрежие на Крим. Това продължава до 25 март. Превземат се административни сгради, контролират се пътищата, в кримските градове се наблюдава масов наплив на руски войници.
16 март. Въпреки позицията на Съвета за сигурност на ООН и игнорирайки решенията на Конституционния съд на Украйна и Върховната Рада на Украйна, без никакви международни наблюдатели, с въоръжени войници, танкове и бронетранспортьори по улиците в Крим се провежда «референдум».
17 март. «Парламентът» на Крим обявява «независимост» на Автономната Република Крим.
18 март. В Кремъл руският президент Путин и «ръководството» на полуострова подписват «договор» за присъединяване на Крим към Русия (светът не признава този акт и го нарича анексия).
21 март. Руският Съвет на федерацията ратифицира горния «договор». Рейтингът на Путин стига над 80% - «Крым наш!», ликуват обикновените руснаци.
Същевременно операцията под кодово название «Руска пролет» е на път да откъсне столицата Киев от такива градове, като Донецк и Луганск, Харкив, Днипро, Херсон, Миколайв, Одеса. Но, освен Донецк и Луганск, тя не получава подкрепа от местното население. А и правителството на Майдана и украинските специални части се представят много добре.
По-късно Путин се отказва от «Руска пролет», неподкрепена именно от рускоезичното население в Източна и Южна Украйна и в резултат на съпротива на възродената украинска армия, доброволческо (волонтерско) движение и санкции на Запада.
Сега Кремъл пристъпва към «мека сила» и се стреми чрез полезни идиоти в Киев да превърне Донецк и Луганск в «замразен» конфликт и чрез него, а също така чрез се посъвзела при новия президент - Володимир Зеленский, «пета колона» да ръчка официален Киев, за да постигне целите си – Украйна да не влиза в ЕС и НАТО и да остане в руската сфера на влияние. Това е един възможен вариант.
Вторият, според някои анализатори, се състои в това, че до една-две години Русия ще концентрира на границата си в Украйна такъв военен потенциал (сега там са 300 хил. войници), който ще позволи на Путин, без мобилизация на запасняци, да започне широкомащабна война под заплаха от използване на малкомощни ядрени бомби Западът да не се намесва. През 2024 г. мандатът на Путин приключва и той, първо, амбициозно желае да остана на власт като «верховный правитель» на ново държавно образувание - «Великая, Белая и Малая  Русь», и второ – да влезе в историята като обединител на «руските земи».(УВести)