КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА "УКРАЙНА"

УБВісті виходять з червня 1998

УБВести излизат от юни 1998


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
КРЕМЪЛ: УКРАИНСКИЯТ ВЪПРОС ОКОНЧАТЕЛНО ДА СЕ РЕШИ ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА!
Русия задели $350 млн., за да се намеси в украинските избори, не се изключва и голяма война с много жертви
Киев, 26 януари 2019.- Руските специални служби – ФСБ и ГРУ, са получили $350 млн. допълнително, за да «окончателно решат украински въпрос» чрез намеса в президентските и парламентарните избори, насрочени за тази година.
Това твърди шефът на Службата за външно разузнаване на Украйна Егор Божок. Според него, целта е непослушната Украйна да бъде върната в руската орбита на влияние и никога повече да няма нито «Майдани», нито «цветни» революции.
Планът на Кремъл за Украйна е предвиждал три сценария:
- първи - реванш на силите, които да нямат нищо общо с сегашния президент Петро Порошенко (Владимир Путин го смята за личен враг и отказва да преговаря с него);
- втори - вкарване във Върховната Рада (изборите ще се проведат на есен) на проруски сили, в частност, на «Украински избор» на Виктор Медведчук, който е много близък с Путин, и рестартиране на държавната власт (без Петро Порошенко, разбира се, Крим остава анексиран, Донбас се връща в Украйна като регион с особен статут и Киев да финансира възстановяването му);
- трети - в случай, че първите два сценария не дадат искан резултат, следва широкомащабно нахлуване в Украйна на руска армия (в момента около украинската граница е съсредоточен 48-хилядния руски военен контингент).
Според Егор Божок, ако Петро Порошенко не печели втори мандат, в Украйна де-факто три месеца няма да има ефективна власт и през този период Кремъл чрез своите агенти на влияние и тайна агентура ще прави в Украйна, каквото си иска.
Редовните президентски избори в Украйна ще се проведат на 31 март. Засега най-много шансове за балотаж имат Юлия Тимошенко (тя е желан за Москва кандидат) и действащият държавен глава Петро Порошенко, ако реши да се кандидатира.(УВести)