КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА "УКРАЙНА"

УБВісті виходять з червня 1998

УБВести излизат от юни 1998


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ПРЕЗ НОВИЯ СИ МАНДАТ ПУТИН ЩЕ ИМА НУЖДА ОТ НОВА АГРЕСИЯ
защото вътре в страната той няма с какво да се похвали, икономиката е в криза, а в областта на спорта е пълен провал
Киев, 11 декември 2017.- Руският социолог Игор Ейдман е категоричен, че през новия си президентски мандат Владимир Путин ще се нуждае от нова агресия и, най-вероятно, Украйна ще е нейният обект.
През миналата седмица Путин заяви, че по молба на трудещите се и особено младото поколение ще се кандидатура на пореден срок.
«Той ще продължи да полудява, - споделя социологът, цитиран от киевския в.«Сегодня». – Говори всякаква ахинея, много, направо параноидално, се страхува от Запада, дори казва, че Западът събира от руснаците някакъв «биоматериал». Ейдман твърди, че паралелно при Путин се развива мания за величие, той мечтае да влезе в историята като Иван Грозни, Петър I или Сталин. Бавното полудяване и манията за величието не ни вещаят нищо добро, заключва социологът. Москва ще продължи да води агресивна външна политика, защото вътре в страната няма с какво да се похвали, икономиката е в криза, в областта на спорта е пълен провал, затова са нужни външнополитически триумфи.
В момента в Украйна се наблюдава вътрешнополитическа ескалация на напрежението, която се базира върху бавни и трудни реформи и груби грешки на властта, особено на президента Петро Порошенко. Според Игор Ейдман, Путин не може да не използва този «подарък» за дестабилизация на Украйна отвътре. «Той има свои хора във всички конфликтуващи лагери в Киев и те работят за задълбочаване на вътрешнополитическата криза», - споделя социологът. Владимир Путин чака Украйна поради своите вътрешни противоречия дотолкова да отслабне, че в един момент сама да падне в краката му като презрял плод.
Остава да се надяваме, че украинците са достатъчно мъдри и елитът им не е лишен от чувството за самосъхранение и достойно ще се противопостави на плановете на Кремъл, смята експертът. Още повече, че Москва всячески се стреми да лиши Киев от съюзниците му в «уморена» Европа чрез създаване на «бардак» там и финансиране както крайнолеви, така и крайнодесни формации.(УВести)