Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко)

КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА "УКРАЙНА"

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

УБВісті виходять з червня 1998

УБВести излизат от юни 1998


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ГЕНЕРАЛ ЕВГЕН МАРЧУК: ИМА ДЕВЕТ РЕАЛИИ ЗА ВОЙНАТА В ДОНБАС, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЯТ
Киев, 04 октомври 2016.- Генерал Евген Марчук е участник в украинската делегация, която в Минск води преговори с Русия и сепаратистите. Той посочи девет реалии, които трябва да се знаят:
1.Украйна воюва с военните структури, командвани от руските офицери и генерали. Но Москва публично не го признава. Тя никога няма да каже, че е страна-агресор и че нейните военни воюват на територията на Украйна. Затова Кремъл няма да разглежда документите, в които ще има поне леко намекване за нейното участие в Донбас. Същевременно, без подписа на Русия нито едно споразумения няма да действа.
2.Лидерите на сепаратистите в Донецк и Луганск (Олександър Захарченко и Игор Плотницкий) не са заинтересовани войната да спре и то при спазване на украински условия, защото ги чака затвор.
3.Нито НАТО, нито САЩ няма да изпратят в Украйна своите войски да воюват с Русия. А Путин не се страхува от украинския военния, икономическия и информационния потенциал.
4.Украйна сама не може да победи Русия без огромни жертви. Киев може успешно да противодейства на руския агресор единствено заедно със Запада при голяма консолидация на украинския народ и засилване на своя отбранителен, икономически и информационен потенциал.
5.Путин е сигурен, че до края на мандата си Обама по-скоро няма да прави "резки движения". Британия напусна ЕС, рейтингът на Меркел е падна. Кремъл полага неимоверни усилия да разцепи не само единството на ЕС по украинския въпрос, но и самия ЕС.
6.Путин няма да спазва Минските споразумения. Но и никой няма да воюва с Русия. Затова светът трябва да приложи ефективен международен механизъм за невоенно принуждаване на Москва към мир.
7.Без Русия никакъв международен формат няма да бъде действен. А Русия не го иска.
8.Мироопазващата мисия на ООН в Украйна е малко вероятна.
9.Руският президент не се страхува от нищо. Той е убеден, че никой няма да воюва с Русия, че остане на власт толкова, колкото иска. Но, може би, известно безпокойство при Путин има. От какво? Международни санкции. Международна изолация. Крах на руската икономика. Разкриване на личните му сметки в западни банки. Загуба на рейтинга в самата Русия. Как да се измъкне, без да накърни имиджа си, от Сирия и Украйна? Разпадане на Русия.(УБВести)