Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко)

КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА "УКРАЙНА"

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

УБВісті виходять з червня 1998

УБВести излизат от юни 1998


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ЕВРОПА ПРИНУЖДАВА УКРАЙНА ДА КАПИТУЛИРА ПРЕД РУСИЯ
Киев отказва да проведе избори в окупираната част на Донбас, иска най-напред руснаците да я напуснат
София, 05 март 2016.- Очевидно, Европа, стресната от бежанската вълна, предизвикана от руските бомбардировки в Сирия, се стреми час по-скоро да приключи с украинската криза и принуждава Украйна да капитулира. Това твърди политологът проф. Григорий Перепелица. Пред украинската ТВ "5 канал" той заяви, че именно този извод може да се направи след срещата в Париж на т.н. нормандска четворка. "През 2008 г. в Букурещ Европа и САЩ отказали Украйна да бъде поканена в НАТО, а сега ни карат да клекнем пред Русия", - казва той.
Тази седмица в Париж се срещнаха външните министри на Украйна, Франция, Германия и Русия - Павло Климкин, Жан-Марка Еро, Франк-Валтер Щайнмайер и Сергей Лавров. Срещата се провали. "От този формат нищо добро не може да се очаква, - коментира пан Перепелица. – От една страна имаме Русия – страна-агресор, която иска да се представи като миротворец, а от друга – Франция и Германия, бизнес елитите на които с нетърпение чакат, кога отново ще търгуват с Русия".
Впрочем, професорът не съвсем е прав. В Берлин Анжела Меркел засега удържа позициите си санкциите против Русия да бъдат продължени, тъй като представлява десницата в правителството. Докато Щайнмайер е социалдемократ и неговата партия и тези бизнес кръгове, които я подкрепят, вече желаят да правят алъш-вериш с Кремъл.
В Париж "тройката" направи опит да принуди Украйна да се съгласи през юни да има местни избори в окупираната част на Донбас. Киев категорично отказа и поиска най-напред Русия да изкара своите 10 хил. военнослужещи оттам, да спре да снабдява сепаратистите с оръжие и боеприпаси и, най-главното, Украйна да започне да контролира границата си с Русия в този регион. С други думи, какви избори може да има, щом в Луганск и Донецк вилнее башибузук? Кой ще гарантира, че почти 1 млн. донбасчани ще могат да се върнат по домовете си и спокойно да гласуват, щом сепаратистите не са разоръжени, как да се организира предизборната кампания, щом там Киев няма никакви медии? Изборите през юни са нужни на Русия само да амнистира и легитимира сепаратистите и да накара Киев да стисне ръка на тамошните бандюги, виновни за смъртта на 6 хил. украински граждани, като над 2 хил. от тях са наши войници и офицери, и да прехвърли финансовото бреме на този инфраструктурно разрушен регион към Киев?
Павло Климкин – външен министър на Украйна, е казал категорично "не". И срещата, продължила 4 часа, се провали. В Киев почти всички анализатори са единни, че като че ли за първи път Украйна 100% отстоя своя национален интерес: най-напред сигурност – след това избори! Защото даже ОССЕ няма достъп до всички места в окупираната част - ще стреляме на месо, заплашват сепаратистите.(УБВести)


По други теми:
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА АРСЕНИЙ ЯЦЕНЮК ОЦЕЛЯ. ЗАСЕГА>>>
УКРАИНЦИТЕ ИСКАТ РЕСТАРТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО>>>
ПРАВИТЕЛСТВЕНА КРИЗА В КИЕВ?>>>