Б О Л Г А Р С Ь К І.. В І С Т І
Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко) 
  
БУВісті ВИХОДЯТЬ з червня 1998 р. БУВести ИЗЛИЗАТ от юни 1998 г.

  

 

 

 

 ТРИ НИВА НА ХИБРИДНАТА ВОЙНА
София, 19 ноември 2015.- Олександър Зеленко, психоаналитик, доцент в Киевския национален университет "Тарас Шевченко" (през 80-те е работил в КГБ), разказва,що е то хибридна война.
- Тя е чисто руско изобретение. Разработена е от Евгений Меснер - белогвардейски офицер в армията на генерал Корнилов. Много умен човек е бил! През 20-те години заминава за Аржентина. През 1967 г. издава книга "Теория на Третата световна". През 80-те години генералният щаб на Съветската армия започва да разработва и внедрява концепцията по тази теория.
И така, става дума за мрежа от три нива. Най-напред покриване дадена територия с радио- и ТВ-сигнал, с вестници, литература. Внедряваме някаква история – тя може да бъде вярна, може да бъде и фалшива. Важно, тя да се разпространява и да се повтаря многократно. Даваме на това население езикова матрица. Хората трябва да учат руски език. По този начин се насажда езиковата, семантичната и историческата матрица, създават се центрове на руската култура и руския манталитет. Търсим представители на интелигенцията, създаваме кръжоци, например, за любов към Чехов или Тютчев, т.е., тук върху културната основа се наслагва организационната. Това е матрицата от първо ниво. Разбира се, за нея се заделя достатъчно финансиране.
Второ ниво. Вече разполагаме с хора, които ни симпатизират и то без да бъдат вербувани. Някой е учил в Русия, някой се смята за русофил просто ей така – бил харесвал Гумильов, и казва: "Ле-ле, какъв е мощен този културен слой!" И споделя прочетеното с хората около себе си. Човекът дори не осъзнава, че вече води информационно разузнаване. Повтарям, всичко е пределно законно, нищо противозаконно!
Трето ниво. На дадена територия се внедрява т.н. бойна платформа – група от няколко души до няколко стотин. Да речем, завършили сте университет някъде в Русия. Харесвате комунистическа идея или "русский мир". Казват ви да създадете бойна клетка, за всеки случай, ако има форсмажор, трета световна, ако при вас на власт ще дойдат, например, фашисти, и да защитите страната си. Убеждават  ви, че тази бойна клетка само ще брани родината си от лошите. В момент "Х" пращат на нея оръжие, пари, информация, дават добре подготвени офицери – само за защита на страната и нищо повече. По този начин обществото става контролируемо…
Дали в България има тези три нива? За първите два няма никакво съмнение. А за третото – май сме виждали около руското посолство някакви "казачкИ" в униформа, виждали сме ги и около патриарха Неофит…(УБВести) 

 

   


УКРАЇНСЬКА ГРОМАДА В БОЛГАРІЇ>>>

УКРАИНСКА ДИАСПОРА В БЪЛГАРИЯ
>>>

ТАРАС
ШЕВЧЕНКО В СОФIЇ