Б О Л Г А Р С Ь К І.. В І С Т І
Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко) 
  
БУВісті ВИХОДЯТЬ з червня 1998 р. БУВести ИЗЛИЗАТ от юни 1998 г.

  

 

 

 

 РУСИЯ ОТКРИТО НАХЛУ В ДОНБАС
Ангела Меркел явно играе в унисон в руския президент
Киев, 14 юли 2014.- Русия промени формата на военната си агресия спрямо Украйна. Преди два дни тя предприе пълноценно, с руски знамена, военно проникване в Донбас.
Сега Москва не само активно прехвърля в съседната страна наемници и леко и тежко въоръжение. Напоследък се констатира, че групите, които навлизат в Украйна, се комплектуват от щатни екипажи и бойни разчети от руските военнослужещи, заявяват анализаторите от екипа "Информационна съпротива". Такива колони с руски знамена били забелязани в някои градове в Луганска и Донецка област. Твърди се, че докато по-рано екипажите на БТР-и и танкове са се комплектували от авантюристите от Русия и местни жители, които имат съответни военни специалности, то сега вече става дума за редовна руска армия (не че специалните руски, от които започна донбаската авантюра преди три месеца, части не са редовна армия).
Промяната във форма на военната намеса в Украйна от страна на Кремъл се потвърждава и с това, че в Съвета на Федерациите вече се говори за конкретни "фини" удари по украинските войски в района на конфликта. Основанието за това се търси в един смъртен случай и разрушения в крайграничен руски град. Московските масмедии, а и официални лица, твърдят, че по руската територия стрелят украинските артилеристи. Официален Киев опровергава тези твърдения и доказва, че районите, от които е стреляно по руските населени места край границата, не се контролират от правителствените войски. Затова може да се говори за провокация, организирана съвместно от Кремъл и бунтовниците, за да се оправдае директно руско нахлуване в Донбас уж с хуманитарна цел.
Успоредно Кремъл извършва мощна външнополитическа операция с цел ЕС да натисне Украйна да прекрати активни действия в Луганска и Донецка области. Руското лоби най-вечер се проявява в Германия. Канцлерът Ангела Меркел в унисон в руския президет Владимир Путин настоятелно призовава Киев да започне да преговаря със терористите. Официалното признаване на бунтовниците за страна води до тяхната легитимация. Президентът Петро Порошенко не може да го допусне по две причини: първа – те са виновни за дестабилизиране на целия регион и за пролятата кръв на над 200 украински военни и около 500 мирни жители в Донбас, второ – в освободените от терористите градове (Славянск, Краматорск) хората с възторг посрещат украинските войски, и трето - украинското обществено мнение, което все повече става антируско и антиимперско, няма да приеме диалог с бунтовниците, чиито лидери са предимно граждани на Русия. Преговорите между терористите и официален Киев ще означава победа на Путин и излизането му от украинската авантюра с минимални имиджеви загуби и висок (над 80%) рейтинг сред руснаците, зомбирани от ноември м.г. от прокремълската пропаганда. С други думи, това, което предлага Путин и Меркел, ще позволи руският президент да излезе сух от вода.
Анализаторите от екипа на "Информационна съпротива" са категорични, че този шанс не трябва да се дава на Москва. Предлага се антитерористическата операция в Донбас да се активизира още повече и основните сили на терористите и групите от руските военни да бъдат отрязани от украинско-руската граница чрез създаване на буферна зона и официален Киев да настоява международната общност, най-вече САЩ и Великобритания, да бъде по-остра при въвеждане на следващото ниво санкции против Русия. Донбас не трябва да стане за Путин втори Крим. Кремъл трябва да понесе всички последици от нарушаване на световния ред. (УБВести) 

 

   


УКРАЇНСЬКА ГРОМАДА В БОЛГАРІЇ>>>

УКРАИНСКА ДИАСПОРА В БЪЛГАРИЯ
>>>

ТАРАС
ШЕВЧЕНКО В СОФIЇ