Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

В МОМЕНТА НА УДАРА ПО БОЛНИЦА “ОХМАТДИТ” ТАМ ИЗВЪРШВАХА ТРИ СЪРДЕЧНИ ОПЕРАЦИИ, ИМА ПРОБЛЕМИ

Киев, 08 юли 2024.- В резултат на днешната руска ракетна атака по Киев бяха повредени пет корпуса на Националната детска специализирана болница “Охматдит”.

Това съобщи министърът на здравеопазването на Украйна Виктор Ляшко.

“Ключовата задача е да евакуираме сградата, която също беше засегната, където имаше онкология, травматология, хирургия, онкохематология. Постепенно извеждаме децата в други болници, тъй като в “Охматдит” няма ток, кислород и вода. Нашата задача е да минимизираме потенциалните негативни последици за тези, които са били на лечение“, каза шефът на здравното ни министерство.

Според Ляшко, в резултат на атаката са пострадали пет сгради на “Охматдит”. Към момента са известни 20 жертви, данните се актуализират постоянно. Много лекари от болницата бяха ранени, но продължават да работят и да оказват помощ на други.

Освен това, отбеляза Ляшко, е повредена сградата на Центъра за детска кардиохирургия, който се намира на територията на “Охматдит”. В момента на удара там са извършвани три сърдечни операции, като в резултат на експлозията са повредени прозорците, което е довело до замърсяване на гръдната кухина на пациентите. Според Ляшко, лекарите се опитват да спасят тези деца в други болници.(УВести)

РУСКИ ВАРВАРИ УДАРИХА ДЕТСКАТА БОЛНИЦА В КИЕВ, ИМА ЖЕРТВИ. СВЕТЪТ ОСЪЖДА ТОЗИ ТЕРАКТ