Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

“ECONOMIST” АНАЛИЗИРА ДАННИ НА ПЕНТАГОНА: ЗАГУБИТЕ НА РУСИЯ В УКРАЙНА ОТ 462 НА 728 ХИЛ. ВОЙНИЦИ

Киев, 07 юли 2024 г.- След като анализираха изтеклите данни на министерството на отбраната на САЩ, журналистите от Economist стигнаха до извода, че Русия може да е загубила във войната против Украйна от 462 до 728 хиляди военнослужещи.

Авторите на статията отбелязват, че техните изчисления се основават на изтекли документи от Пентагона. Според техните предположения, на всеки убит във войната руснак се падат около трима-четирима ранени. Така, до средата на юни 2024 г. от 462 хил. до 728 хил. руски войници “са били извадени от строя“. Това надвишава броя на руските войски, които са били подготвени да нахлуят в Украйна през февруари 2022 г.

Изданието допълва, че, според неназовани френски и британски служители, до май 2024 г. около 500 хил. руснаци са били сериозно ранени или убити.

Сред най-големите загуби са руските мъже на възраст от 35 до 39 години. За целия период на нахлуването в Украйна са убити до 27 хил. души от тази възрастова група. В същото време в процентно отношение най-сериозни се оказват загубите на мъжкото население на Руската Федерация на възраст между 45 и 49 години.

Изданието подчертава, че загубите на Русия в Украйна от 2022 г. надвишават броя на загубите във всичките й войни след Втората световна война. Това, обаче, едва ли ще се отрази върху осигуряването на руската армия с жива сила в краткосрочна и средносрочна перспектива, пишат журналистите. През юни New York Times, например, писа, като се позова на изчисленията на американски служители, че Руската Федерация е в състояние да набира между 25 и 30 хил. войници на месец.

Според всекидневните сводки на Генералния щаб на ВСУ, руските загуби (убити и ранени) възлизат на 550,990 хил., като само вчера те са 1150 войници.(УВести)

Руски войник в Украйна – една жертва от над 500 хил. убити и ранени