Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВСУ ОФИЦИАЛНО ПОТВЪРДИХА ОТТЕГЛЯНЕТО ОТ МИКРОРАЙОНА “КАНАЛ” В ЧАСОВИ ЯР

Киев, 04 юли 2024 г.- Украинските военни се изтеглиха от микрорайон “Канал” в град Часови Яр. Защитниците са заели по-изгодни позиции, но противникът продължава да натиска. Това заяви говорителят на оперативно-стратегическа група войски “Хортиця” Назар Волошин в ефира на телемарафона.

“Вече не беше целесъобразно да се държи микрорайон “Канал“, в който навлезе врагът. Това е застрашавало живота и здравето на военнослужещите ни. Позициите на нашите защитници бяха унищожени. Командването взе решение за отстъпление на по-защитени позиции“, обясни той.

Както отбеляза пан Назар, врагът не спира активните си бойни действия. “Той има определени задачи, които не може да изпълни вече няколко месеца – да превземе град Часив Яр“, добави Волошин.

По-рано стана известно, че руските нашественици са окупирали селата Сокил и Восход в Донецка област.

В същото време, Въоръжените сили на Украйна настъпват в района на Вовчанск, близо до Креминна и югоизточно от Часови Яр (Донецка област).

Руските диверсионно-разузнавателни групи се опитват да преминат границата и да проникнат в Сумска област, но засега безуспешно.

Днес е 862-я ден от началото на руската нахлуване в Украйна. Загубите на Московия са: убити и тежко ранени – 547470 (+120 за един ден), самолети – 360, хеликоптери – 326, танкове – 8132, ББМ – 15600, артилерийски системи – 14712, средства за ПВО – 878, реактивни системи за залпов огън – 1115, автомобили – 19923, дронове – 11694, кораби – 28.(УВести)

Руски окупант от братска Африка се бори с украински дрон