Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

В ЗАПОРОЖКА ОБЛАСТ Е ОБЯВЕН ДЕН НА ТРАУР ЗА СЕДЕМТЕ ЗАГИНАЛИ ЦИВИЛНИ

Киев, 30 юни 2024 г.- След вчерашния ракетен обстрел на град Вилнянск, Запорожка област, в региона е обявен ден на траур. След издирвателно-спасителните операции е установено, че са загинали 7 души, от които 2 деца, а 31 души, от които 8 деца, са ранени. Това съобщават от Държавната служба за извънредни ситуации. Отбелязва се също, че противникът е нанасял удари изключително по граждански обекти.

“Към вечерта екип на спасителите са погасили пожара на сгради и автомобили на мястото на вражеските удари. Гасенето е извършено на две места едновременно: двуетажна сграда и пристройка, освен намиращите се автомобили до него, на площ от 300 кв. м и две едноетажни сгради на площ от 150 кв. м. Операциите по издирване и спасяване са приключили“, се казва в съобщението на ДСИС.

Съобщава се също, че на мястото са работили служители на реда и прокуратурата, лекари, парамедици и служители на отдела за бързо реагиране на Червения кръст на Украйна.

50 спасители и 9 единици техника са участвали в ликвидирането на последствията от обстрела от Държавната служба за извънредни ситуации.(УВести)