Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА УКРАЙНА УДАРИХА ЩАБА НА МОТОСТРЕЛКОВИ ПОЛК В РУСИЯ

Киев, 23 юни 2024 г.- Днес Силите за отбрана на Украйна унищожиха командния пункт на руския мотострелкови полк, съобщиха от Генералния щаб на ЗСУ.

“ВВС на Въоръжените сили на Украйна, във взаимодействие с други компоненти на Силите за отбрана успешно нанесоха удар по командния пункт на мотострелковия полк на противника, който се намираше в населено място Нехотиевка, Белгородска област, Русия. В резултат на бойната операция са регистрирани взривове. Целта е поразена“, съобщиха от Генералния щаб на ЗСУ.

За тези цели родните ВВС използват доказал се неведнъж с удари по Крим Су-24, пригоден да носи британски и френски крилати ракети.

Също днес нашите въоръжени сили атакуваха Севастопол. Към момента не е известно какво е засегнато, информацията се уточнява. Руските окупационни власти пък съобщават, че уж са свалили пет крилати ракети, отломките от които са паднали на плажа там и има ранени.

“УВести” писаха, че вчера Силите за отбрана удариха още една важна цел на Русия – склад с безпилотни самолети-камикадзе “Шахед” в Краснодарския край, Русия. Днес фактът на удара се потвърждава от сателитни снимки. Освен дроновете там бяха унищожени и квалифицираните инструктори, обучавали личния състав да подготвят пусковете на тези БПЛА, и курсантите, които изстрелвали “Шахеди”.(УВести)

Момент на удара по командия пункт на руснаците край Белгород