Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАЙНА СЕ НУЖДАЕ ОТ $13 МЛРД. ИНВЕСТИЦИИ СЕГА, А НЕ СЛЕД КРАЯ НА ВОЙНАТА

Киев, 11 юни 2024.- За бърз растеж Украйна се нуждае от $12-13 млрд. инвестиции сега, без да чака края на войната, каза първият вицепремиер и министър на икономиката на Украйна Юлия Свириденко на започналата в Берлин днес Конференция за възстановяване на страната.

Юлия Свириденко

“През двете години, изминали от първата конференция в Лугано, Украйна показа, че ние работим, морските пристанища работят, има финансова стабилност. Не искаме да бъдем унищожени, затова се нуждаем от вашата помощ“, каза Свириденко.

Според нея, само кредити не са достатъчни за възстановяване. За дългосрочно развитие и растеж икономиката на Украйна се нуждае от инвестиции. “Правим всичко за бърз растеж. Но кредитите не са достатъчни, имаме нужда от инвестиции. Затова сме тук. За да продължи икономиката да расте, за да продължим да се развиваме, трябват $12-13 млрд. инвестиции сега, а не когато войната свърши”, заяви пани Юлия.

По-рано премиерът Денис Шмихал е казал, че Украйна се нуждае от $10 до $30 млрд. годишни инвестиции през следващите 10 години.(УВести)

Още до темата:

В БЕРЛИН ЗАПОЧВА КОНФЕРЕНЦИЯТА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА УКРАЙНА