Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

УКРАЙНА УДАРИ РУСКИТЕ ПВО СИСТЕМИ “ТРИУМФ” И “ФОРТ” В ОКУПИРАНИЯ КРИМ

Киев, 110 юни 2024.- Тази нощ Силите за отбрана на Украйна успешно поразиха един зенитно-ракетен дивизион С-400 “Триумф” (на снимката горе) в района на Джанкой, както и по един дивизион С-300 “Форт” край Черноморски и край Евпатория – всички в окупирания от 2014 г. Крим. Това съобщиха от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна.

“Нито една от нашите ракети не беше прихваната от “високоефективната“ противовъздушна отбрана на противника. По-конкретно, в посочените райони, след ударите на украинските ракетчици веднага престанаха да работят радарите на комплексите С-300/С-400“, се казва в съобщението.

Освен това, отбелязва се, по-нататъшна детонация на боеприпаси беше установена и в трите района на стартовите позиции на тези ЗРК на Русия.

Засега не знаем, с какви ракети са поразени тези ПВО комплекси – с украински модернизирани ракети “Нептун” или със западните ATACMS или Storm Shadow.

Днес Главно управление “Разузнаване” на министерството на отбраната на Украйна потвърди, че на 08 юни на територията на Русия, на летище Аптюбинск в Астраханска област, наши дронове са ударили два от най-новите руски самолети Су-57.

Цената на една система С-300 е $300 млн., а на С-400 – $1,2 млрд.. Цената на Су-57 започва от $50 млн.(УВести)