Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

БАЙДЪН ЗАБРАНИ НА УКРАЙНА ДА УДРЯ ПО КРЕМЪЛ С АМЕРИКАНСКИ ОРЪЖИЯ

Киев, 06 юни 2024.- Американските оръжия не трябва да се използват от Украйна за удари на повече от 320 км навътре в Русия. Киев не може удря с него Москва и Кремъл. Това каза президентът на САЩ Джо Байдън в интервю за ABC News.

“На украинците е разрешено да използват американско оръжие близо до границата, когато руската страна обстрелва определени цели на територията на Украйна. Ние не разрешаваме удари на 200 мили (около 320 км) дълбоко в Русия и не разрешаваме удари по Москва и Кремъл“, подчерта Байдън.

В същото време, американският лидер не отговори на въпроса на журналиста дали американско оръжие вече е използвано против обекти на територията на Русия, след като той и лидери на другистрани – членки на НАТО са дали разрешение за това.

Президентът на САЩ коментира и изявленията на руския диктатор Владимир Путин, че доставката на оръжия за удари по Руската Федерация е “пряко участие във войната“.

“Познавам го повече от 40 години… Той е непорядъчен човек. Той е диктатор“, каза Байдън.

Администрацията на президента на САЩ планира да обяви тази седмица нов пакет от военна помощ за Украйна в размер на $225 млн.(УВести)