Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

МАСИРАН НОЩЕН РАКЕТНО-ДРОНОВ УДАР ПО ЕНЕРГИЙНАТА СИСТЕМА НА УКРАЙНА

Киев, 01 юни 2024.- Руските убийци изстреляха тази нощ по Украйна 53 ракети от различни типове и 47 ударни безпилотни летателни апарата “Шахед”, съобщи командващият на ВВС на украинските въоръжени сили генерал Микола Олещук. Нашите защитници на небето свалиха 81 въздушни цели.

Окупаторите пуснаха:

35 крилати ракети Х-101/Х-555;

4 балистични ракети Искандер-М;

1 крилата ракета “Искандер-К”;

10 крилати ракети “Калибър”;

3 управляеми авиационни ракети Х-59/Х-69;

47 атакуващи дрона “Шахед-131/136”.

Украинските военни свалиха 35 от 53 ракети и почти всички дронове, по-специално:

30 крилати ракети Х-101/Х-555;

4 крилати ракети “Калибър”;

1 крилата ракета “Искандер-К”;

46 атакуващи БПЛА тип Шахед-131/136.

В отразяването на удара участва наша бойна авиация, зенитно-ракетни подразделения на ВВС, мобилни огневи групи и средства за радиоелектронна борба.

“Руските терористи не се отказват от намерението си да унищожат горивно-енергийния сектор на страната ни. Военновъздушните сили и силите за отбрана на Украйна правят всичко възможно, за да попречат на противника да постигне целите си на всички участъци от фронта. Благодаря на всички части на противовъздушната отбрана, които отразиха ракетната атака през нощта“, каза Олещук.

По време на масиран комбиниран въздушен удар руснаците атакуваха енергийни обекти в Запорожка, Днипропетровска, Донецка, Кировоградска, Ивано-Франкивска, Лвивска и Закарпатска области. Съобщава се за сериозни щети. Днес в Украйна ще има продължителни изключвания на потребителите от енергийната система.(УВести)