Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

В ХАРКИВ Е УДАРЕН СТРОИТЕЛНИЯ ХИПЕРМАРКЕТ, ВЕЧЕ ИМА 12 ЗАГИНАЛИ

Киев, 26 май 2024.- Вчера следобед руските нашественици удариха Харкив: хвърлиха две авиобомби върху строителния хипермаркет “Епицентър”. В резултат на обстрела е избухнал пожар на площ от 15 хил. кв.м.

“За съжаление, броят на загиналите в “Епицентър“ се увеличи – вече са 12, девет от тях засега са неидентифицирани“, каза Олег Синегубов, началник на Харкивската областна военна администрация.

Знае се също, че 39 души са хоспитализирани в лечебни заведения, двама от тях са в тежко състояние, един е в изключително тежко състояние – той е в реанимация с изгаряния. Дете на 13 години е оперирано. Други се лекуват амбулаторно.

Това момче – Михайло, е на 8 годинки и дава ДНК. Снощи баща му, служител в отдел “Декор” на “Епицентъра”, не се прибра от работата, не е открит и измежду загиналите. Властите казват, че ще се наложи да се пресява пепелта, за да открият човешки останки.

Спасителите трябваше многократно да прекъсват работата по гасенето на пожара в “Епицентър” поради заплахата от повторни удари на руските войски, които те “практикуват” напоследък.

В Харкив въздушната тревога продължи над 20 часа.(УВести)

Момент на бомбения удар…