Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

В ХАРКИВСКА ОБЛАСТ ЩЕ ПРОВЕРЯВАТ КОЙ И КАК Е СТРОИЛ ФОРТИФИКАЦИИ

Киев, 14 май 2024.- Ще съберем всички участници в изграждането на фортификации в Харкивска област на среща на групата “Прозрачност и отчетност”. Всеки, който е изграждал укрепления тук, ще трябва да отчете своята дейност.

Това съобщава ръководител на Харкивската областна военна администрация Олег Синегубов.

“По отношение на укрепленията в нашата област. Днес възложих да съберат всички участници в процеса на изграждане на укрепления“, каза той.

По думите му, всеки строителен изпълнител ще отчете извършената работа на заседанието на групата “Прозрачност и отчетност”.

Освен това, резултатите от срещата ще бъдат публично оповестени по време на пресбрифинг, на който представителите на медиите ще могат да задават всякакви уточняващи въпроси, които вълнуват обществеността.

По-рано ръководителят на военната администрация в град Вовчанск Тамаз Гамбарашвили каза, че там са построени укрепления, но поради постоянните руски обстрели “не беше лесно” да се изграждат. Всичко беше построено, но може би “не толкова плътно”.

Според “Цензор.Нет”, стотици милиони гривни, вероятно, са били откраднати при изграждането на укрепления в Харкивска област, където Русия сега активно напредва. Многомилионни договори за изграждане на фортификации, за които там са похарчени общо 7 млрд. гривни, бяха прехвърлени от Харкивската областна военна администрация към фиктивни компании.

Предния ден командирът на разузнавателния отряд на Сухопътните войски на украинските въоръжени сили Денис Ярославски съобщи, че на украинската граница в района на Харков е трябвало да има бетонни укрепления на три нива, но нямало дори минни полета.

Преди няколко дни руската групировка в Белгородска област премина украинската граница и почти безпрепятствено навлезе на 8 км поради липсва на достатъчно фортификационни заграждения. В момента край най-близкия до границата град Вовчанск се водят ожесточени боеве.(УВести)