Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДРОНЪТ НА СБУ ИЗМИНА 1500 КМ: ПОДРОБНОСТИ ЗА УДАР ПО РАФИНЕРИЯТА В БАШКИРИЯ

Киев, 09 май 2024 г.- Днес дрон на Службата за безопасност на Украйна (СБУ) атакува рафинерия “Салаватнафтооргсинтез”, разположена в Башкирия, съобщават украинските медии. Безпилотният апарат, изминал рекордни 1500 км, е улучил инсталация за каталитичен крекинг на петрол.

“СБУ за пореден път доказа, че разполага с мощни технологични решения, които помагат да се нанесат болезнени удари на врага. Това означава, че руските рафинерии и петролни складове, работещи за руския военно-промишлен комплекс, не могат да се чувстват сигурни дори в дълбокия тил“, сподели информираният източник.

“Газпром Нафтохим Салават” е един от най-големите нефтопреработвателни и нефтохимически производствени комплекси в Русия. Специализиран е в производството на бензин, дизелово гориво и други видове петролни продукти.

Тази нощ дронове атакуваха и две петролни бази в село Юриевка близо до Анапа в Краснодарски край. Според източници на “Главком”, това отново е успешна операция на СБУ. Горивото оттам се доставя на руските войски, дислоцирани в Крим.(УВести)