Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

МОСКВА Е “ЗАГРИЖЕНА” ОТ ДУМИТЕ НА МАКРОН И КАМЕРЪН ЗА ВОЙСКИТЕ В УКРАЙНА И УДАРИТЕ ПО РФ

Киев, 03 май 2024.- Говорителят на руския диктатор Дмитрий Песков заяви, че Кремъл е “загрижен” от последните изявления на Еманюел Макрон за изпращане на френски войски в Украйна, както и от думите на британския външен министър Дейвид Камерън за удари по територия на Руската Федерация с английско оръжие.

За това пишат пропагандни руски медии.

“Още едно много опасно изявление. Виждаме такава вербална ескалация от страна на официални представители, виждаме я на ниво държавни глави – когато става въпрос за Франция, на по-експертно ниво – когато става дума за Великобритания“, каза говорителят на Путин.

Според Песков, това уж води до “директна ескалация на напрежението“ около войната в Украйна. Той каза също, че това потенциално може да “представлява опасност за европейската сигурност, за цялата европейска архитектура за сигурност“.

“Става дума за опасна тенденция за нагнетяване на напрежение в изказванията на официалните лица. Това буди нашето безпокойство”, добави той.

Френският президент Еманюел Макрон смята, че при възможен руски пробив на фронтовата линия и по искане на официален Киев Франция може да изпрати войските си в Украйна, за да не допусне Путин да победи.

Министърът на външните работи на Великобритания Дейвид Камерън, който вчера беше в Киев, заяви, че Украйна има право да поразява цели на територията на Русия с британско оръжие.(УВести)