Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

АМЕРИКАНСКИ ГЕНЕРАЛ ОБЯСНИ КОИ ЩЕ БЪДАТ ОСНОВНИ ЦЕЛИ ЗА “ATACAMS”

Киев, 02 май 2024.- Предоставените най-сетне от съюзниците ракети с голям (300 км) радиус на действие  “Atacms” ще помогнат на Въоръжените сили на Украйна да нанасят прецизни удари по руски щабове, логистика и вражеска артилерия на фронтовата линия и в Крим. Украинският генерален щаб също ще намери най-добрите цели и за F-16.

Бен Ходжис

Това каза в интервю за “РБК-Україна” бившият командващ на американската армия в Европа генерал Бен Ходжис.

По думите на генерала, министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е казал, че Украйна може да използва “Atacms” както си иска. “Много добри новини! Вече няма тези абсурдни ограничения за това, къде ги използвате”, отбеляза Ходжис.

Според Бен Ходжис, украинският генерален щаб ще направи най-добрия избор къде да бъдат използвани ракетите, тъй като те са с ограничен брой. “Трябва да дадете приоритет, къде ще има най-добър ефект. Унищожаването на кои цели ще помогне най-много на Украйна. И, разбира се, имате още британската ракета “Storm Shadow”, френската “Scalp”. Видях, че Италия предлага свои ракети, мисля, че също е “Storm Shadow“, добави Ходжис.

Генералът заяви, че точен удар на голямо разстояние е това, което на първо място ще направи Крим неизползваем за руските сили и техните ВМС и ВВС няма да могат да продължат да действат оттам, защото всеки квадратен метър от Крим е в рамките на обхвата на тези оръжия.

“Можете също да намалявате или неутрализирате руското масово превъзходство, техния брой, като унищожите руските щабове, руската логистика, руската артилерия. Мисля, че това ще бъдат приоритетни цели“, подчерта Ходжис.

В същото време той не е сигурен, че използването на “Atacms” против Керченския мост е най-доброто им приложение. “Би трябвало тези ракети да са толкова много, и мисля, че украинският генерален щаб и генерал Буданов имат други планове за Керченския мост. Използвайте тези “Atacms” за по-добър ефект, за да унищожите логистиката, щабовете, артилерията и въздушните бази“, добави той.(УВести)