Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ПЕТ ЖЕРТВИ В ОДЕСА, СЛЕД КАТО ВАРВАРИТЕ УДАРИХА С РАКЕТА С КАСЕТЪЧЕН БОЕПРИПАС

Киев, 30 април 2024.- Вчера петима души и едно куче са загинали в резултат на вражески обстрел на черноморското крайбрежие на Одеса, съобщи началникът на областната военна администрация Олег Кипер. Удареното място – замък “Хари Потър”, беше любимо за разходка на жителите на Одеса.

Ранени са 23 души, които още са в лечебни заведения. Лекарите оценяват състоянието на осем от тях като тежко, а при четирима – изключително тежко. Сред пострадалите е и 4-годишно момиченце, което е в изключително тежко състояние.

Военни експерти установиха, че варварите са изстреляли по Одеса ракета “Искандер” с касетъчни боеприпаси, което е престъпление срещу човечеството. “Касетите” имат изключително поразяващо действие, особено за гъсто населени райони.

С такъв “Искандер” варварите удариха по замъка “Хари Потър”

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг беше вчера в Киев и имаше среща с президента на Украйна. Владимир Зеленский го помоли да ни предостави възможно най-скоро системите за ПВО “Patriot”, за да защитим Одеса, Николаев, Херсон, които се намират на брега на морето, както и важни индустриални центрове – Запорожие, Днипро, Харкив.(УВести)