Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

“НАМЕРИХА СЛАБИТЕ МЕСТА”. ВСУ ПОТВЪРДИХА НАПРЕДВАНЕТО НА РУСНАЦИТЕ КРАЙ АВДИИВКА

Киев, 28 април 2024.- Руските окупатори напреднаха няколко километра в района на Авдиивка, съобщи началникът на Съвета на резервистите на Сухопътните войски на ВСУ Иван Тимочко.

Иван Тимочко

В ефира на телемарафона той сподели: “Там, на Авдиивското направление, се развиха редица негативни за нас моменти, които доведоха до изостряне на ситуацията на тактическо ниво. Тя е доста сериозна, и се полагат всички усилия да не се превърне в критична“, каза военният.

Според него, врагът ще се опита да пробие от Очеретине в посока на град Покровск, като за този план врагът вече е натрупал личен състав. Тимочко подчерта, че сега е важно да се попречи на противника да разгърне плацдарм и да направи пробив на фронта.

“От една страна е жалко, че врагът успя да напредне няколко километра. Но от друга, разбираме, че той не успя да развие настъпление, както планираше, в посока Вугледар – Покровск – Курахов, за да завземе Донецка област от юг”, – подчерта пан Иван.

Тимочко отбеляза, че нашествениците са успели да “намерят слабите места“ в украинската отбрана поради “хроничната липса на боеприпаси“. “Врагът се опита да се възползва от шанса, който му се отвори. Въпросът е какви загуби руснаците са готови да понесат там, за да задържат и да разширят този плацдарм. Разбира се, битката там сега ще бъде много ожесточена. Нашето командване изпрати натам както допълнителни военни части, така и допълнително въоръжение“, каза Тимочко.(УВести)

Още по темата:

РУСНАЦИТЕ МОГАТ ДА ПОЛУЧАТ ТАКТИЧЕСКИ ПРЕДИМСТВА, ДОКАТО УКРАЙНА ЧАКА НА ПОМОЩ

УКРАИНСКАТА АРМИЯ ВСЕ ОЩЕ КОНТРОЛИРА ЧАСТ ОТ ОЧЕРЕТИНЕ, БОЕВЕ ПРОДЪЛЖАВАТ