Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЕВРОПАРЛАМЕНТЪТ ПРИЗОВА ДА НЕ СЕ ПРИЗНАВАТ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ “ИЗБОРИТЕ“ НА ПУТИН

Киев, 26 април 2024.- Европейският парламент прие резолюция, осъждаща псевдоизборите на президента на Руската Федерация, съобщава Цензор.НЕТ, като се позовава на ЕП.

Резолюцията беше подкрепена от 493 евродепутати. В нея те ги наричат ​​”фарс” и призовават страните-членки на ЕС и международната общност да не признават резултатите от руските “избори”, тъй като те, освен че са били проведени на окупираните територии на Украйна, не са били нито свободни, нито справедливи в самата Русия.

Парламентаристите подчертаха, че единствената цел на тази имитация на волеизявлението е легитимирането на по-нататъшната власт на Путин, вътрешните репресии и войната против Украйна.

Отделно в резолюцията се изразява съжаление от факта, че унгарският премиер Виктор Орбан се отдръпна от генералната линия на ЕС и поздравява Путин с “победата”.

Евродепутатите призовават страните от ЕС да ограничат отношенията си с Русия на Путин, освен по въпроси, които са необходими за регионалната сигурност или свързани с хуманитарни цели и защита на правата на човека, като размяна на пленници, освобождаване на политически затворници или връщане на украински деца, отведени в Русия.

Йосиф Сталин

“Членовете на Европейския парламент призовават ЕС и държавите-членки да продължат активно да подкрепят независимите организации на руското гражданско общество, независимите медии и защитниците на човешките права, както и да взаимодействат активно с руската демократична опозиция и да й предлагат подкрепа“, се казва в резолюцията на Европейския парламент.

Да ви припомним, че на 17 март т.г. в Русия се проведоха т.н. президентски избори, на които руският владелец Путин де-факто нямал никаква конкуренция и ги е “спечелил” почти с 90%. Путин е на власт от 2000 г., т.е., около четвърт век. Досега рекорд по най-дълго управляване на Руската империя / СССР / Руската Федерация държи Йосиф Сталин, бил начело но Съветския съюз от смъртта на Ленин през 1924 г. до смъртта си през 1953 г. (29 години).(УВести)