Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

КАКВА ЗА ЗАПАДА Е ДОПУСТИМАТА ЗАГУБА НА РУСИЯ?

Досега във Вашингтон все още не говорят за победа на Украйна, а за това, че Украйна не трябва да загуби

Киев, 22 април 2024.- Съгласието на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ да отпусне $61 млрд., необходими за продължаване на помощта за Украйна, не премахва два проблема от дневния ред. Без тяхното разрешаване краят на руско-украинската война при условия, приемливи за Киев, е невъзможен, смята Олег Шамшур – експосланик на Украйна в САЩ, цитиран от “Дзеркало тижня“.

Първият проблем е липсата на виждане в САЩ и на Запада като цяло относно дълбочината на поражението на ядрената Русия. Според Шамшур, това пряко засяга много компоненти на помощта за Украйна и често допринася за неяснотата на политическите послания, които се анализират внимателно в Кремъл.

Вторият проблем е необходимостта радикално да се намали фазата на обсъждане на инициативи и създаване на “коалиции“ и да се ускори изпълнението на одобрените мерки, като се има предвид, че факторът време е от решаващо значение.

“Много е жалко, че тези въпроси остават актуални и през третата година от войната, особено като се имат предвид украинските жертви и руското настъпление на фронта“, подчертава Шамшур.(УВести)