Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РАКЕТЕН УДАР ПО ЧЕРНИГИВ. ВЕЧЕ ИМА 17 ЗАГИНАЛИ И 60 РАНЕНИ

Киев, 17 април 2024.- Таи сутрин Московията удари централната част на областния център Чернигив (Северна Украйна) с ракети. В момента все още се провежда операция по издирване и спасяване. Това съобщи изпълняващият длъжността кмет Олександър Ломако.

Към 16:40 ч. има 17 загинали, включително двама души, които са починали в болница, и 60 ранени, включително три деца. По предварителни данни, повредени са 16 къщи, предимно със счупени прозорци. Продължава огледът на апартаментите.

Заместник-ръководителят на президентската администрация Олексий Кулеба заяви, че градът е бил ударен от три руски ракети “Искандер”.

Всички комуникации в района са прекъснати. “Наложи се да спрем тока и газа, за да предотвратим още по-големи разрушения”, заяви Олександър Ломако. Той подчерта, че бяха атакувани обекти от социалната инфраструктура, които не са свързани с критичната инфраструктура.

Президентът Володимир Зеленский за пореден път се обърна към съюзниците ни да предоставят системи за ПВО, с които да прикрием небето на големи градове и райони.(УВести)