Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ЛЕГИТИМНОСТТА НА ПУТИН НЕ БЕШЕ ПРИЗНАТА В ПАСЕ?

Киев, 16 април 2024.- Парламентарната асамблея на Съвета на Европа не признава легитимността на “президента” на Руската Федерация Владимир Путин. Това съобщи украинският народен депутат Олексий Гончаренко, който ръководи комисията по въпросите на миграцията, бежанците и разселените лица към ПАСЕ.

“ПАСЕ не признава легитимността на Путин! Правната комисия на Събранието взе съответното решение. По-специално се отбелязва, че ПАСЕ призовава страните-членки на Съвета на Европа, страните-наблюдатели, т.е. САЩ и други, Европейският съюз да спрат всички контакти с правителството на Путин, с изключение на хуманитарните“, пише Гончаренко.

Олексий Гончаренко

Той отбеляза, че “изборите” на Руската Федерация, които се проведоха през март, бяха назовани в комисията като “тъй наречени”. И вместо “далеч от честни и справедливи”, те бяха окачествени като “нечестни и несправедливи”.

Тази година страни от ЕС, включително Германия, Франция и Италия, поставиха под въпрос легитимността на “победата“ на Путин и много лидери осъдиха “изборите“ в РФ, състояли се на 17 март. Единственото изключение стана унгарският премиер Виктор Орбан.

Путин също получи поздравления за “преизбирането” от други автократи, включително севернокорейския лидер Ким Чен Ун, китайския лидер Си Дзинпин, Александър Лукашенко от Беларус и Даниел Ортега от Никарагуа.

Ще припомним, че Путин има нужда от международно признание на резултатите от “изборите”, които той уж е спечелил с почти 90%. Това трябва да засили позициите му в преговорите със Запада.(УВести)