Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ВРАГЪТ ИМА ЗАДАЧА ДА ПРОБИЕ ОТБРАНАТА НИ И ДА ПРЕВЗЕМЕ ЧАСИВ ЯР ДО 9 МАЙ

Киев, 14 април 2024.- Висшето руско военно ръководство постави задача на своите войски да превземат град Часив Яр в Донецка област до 09 май.

Това съобщи във Фейсбук главнокомандващият на въоръжените ни сили Олександър Сирский. “Сега бях на едно много важно и опасно направление. Противникът съсредоточава усилия да пробие на нашата отбрана западно от Бахмут и да излезе до канала Сиверски Донец – Донбас, да превземе град Часив Яр, да създаде условия за по-нататъшно настъпление към Краматорската агломерация“, подчертава генералът.

Генерал Сирский: Ситуацията е тежка, но държим героична отбрана

Според Сирский, да реализира плановете си на врага пречи героичната отбрана на нашите бригади, които буквално се вкопаха в земята, сдържайки ежедневните атаки на руснаците. Унищожаваме ги  с удари на FPV-дронове-камикадзе и артилерийски огън.

“В същото време заплахата остава актуална, като се вземе предвид това, че висшето руско военно ръководство постави задача на своите войски да превземат Часив Яр до 09 май.

За адекватна реакция на действията на противника и укрепване на отбраната на нашите войски на това направление бяха предприети мерки за значително усилване на бригадите с боеприпаси, безпилотни летателни апарати и средства за радиоелектронна борба.

Основният извод от двудневната ми работа на фронта е, че е необходимо да се подобрява качеството на обучението, включително моралното и психологическо състояние на личен състав, да се увеличи броят на високотехнологичните безпилотни системи с различно предназначение с обучени оператори, да се повиши нивото за провеждане на асиметрични операции с цел намаляване на бойния потенциал на противника“, написа още Сирский.

Подчертава се, че командването ни продължава да акцентира върху повишаване на ефективността на управлението, премахване на дублирането, насочване на освободени ресурси за подсилване на бойни подразделения.

Основната задача на тези мерки е повишаване на боеспособността на нашите войски, запазване на живота на нашите войници, осуетяване на плановете на противника и осигуряване на надлежната подготовка на резервите.

Днес е 781-я ден от началото на руската нахлуване в Украйна. Загубите на Московия са: убити и тежко ранени – 453650 (+890 за един ден), самолети – 347, хеликоптери – 325, танкове – 5174, ББМ – 13765, артилерийски системи – 11552, средства за ПВО – 758, реактивни системи за залпов огън – 1046, автомобили – 15459, дронове – 9235, кораби и катери – 26.(УВести)