Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

САДИСТИЧНА РАДОСТ В БЪЛГАРСКИ МЕДИИ ПО ПОВОД ЗАГИНАЛИ ХОРА И УНИЩОЖЕНИ СЕЛИЩА В УКРАЙНА

София, 13 април 2024.- “Украинската армия е пред колапс“, “Украйна остава без ПВО ракети“, “Русия унищожи голяма част от генериращите енергийни мощности на Украйна в няколко масирани въздушни удара“, “Ключовото селище Часов яр е подложено на унищожителен руски огън“, “Русия ще приеме само безусловна капитулация на Украйна”.

Това са част от заглавията в български медии през последния ден и половина, пише Емил Азар във “Фрогнюз“.

Апокалиптична картина, допълвана от рекламни текстове как Тръмп щял да спре войната веднага след като спечели изборите в САЩ, но планът му няма да се хареса на украинците, защото предвижда Русия да запази окупираните територии.

Необясними са радостните нотки, които садистично се промъкват в съобщенията за това как руската армия срива със земята украински селища и квартали. Лаконично се обявяват цивилните жертви. Унищожаването на най-голямата електроцентрала до Киев се представя като заслужено наказание от Москва.

Пресъздават се апокалиптични картини, автор на които са руската армия нашественици. В този хор се включва дори БТА. Само за Часив яр държавната новинарска агенция е излъчила няколко текста все в гробовен стил за украинската страна.

Хорът на копейките очевидно не пести усилия да се представи подобаващо пред счетоводителя в Кремъл. За копейките това не е много трудно, защото във въпросните “сринати със земята“, “изгорени до основи“ и “загинали цивилни“ няма техни близки. В семейството вече са пресметнали как копейките ще платят почивките им в Гърция, Турция или на родното Черноморие. Чуждата смърт им е чужда. Чуждата мъка е леко неприятен фон за задаващото се весело и топло лято. А и украинците сами са си виновни, защото слушат “колективния Запад“ и се мъчат да защитават земята си, която Русия ще изпепели. А защо му е на Путин изпепелена земя, осеяна с трупове – това не е работа на родните копейки да се главоболят.

Хрониката на военните действия сочи 890 руски загуби само на 11 април 2024 г. Унищожени са и 48 артилерийски системи. Но това са дреболии, Кремъл ще изпрати още пушечно месо за запълване на частите. Русия изгуби вече над 450 000 хил. души от началото на агресията на 24 февруари 2022 г. до вчера. Копейките не съобщават за тях – указанията са да се тръби за епохалните руски победи и почернената Украйна.

Сладка ще е лятната почивка за руските мекерета в България. Ако положението се обърне, както предричат военни експерти, копейките у нас ще се обърнат за нула време в евроцентове. Те тази врътка я владеят перфектно.

Няма да изброявам въпросните медии, те се открояват със своята кресливост и пропутински патос, пише авторът на статията Емил Азар и в послепис пита: “А какво би казал Тръмп, ако Мексико нахлуе в щата Тексас (вторият по големина в САЩ) и заяви, че до 1845 г. е бил мексиканска територия, затова си го иска? Дали Тръмп ще звъни на Путин да уреди въпроса? Съмнявам се”.(УВести)