Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ДОГОДИНА РУСИЯ ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА НА СКЛАД СТАРИ ТАНКОВЕ И БОЙНИ МАШИНИ

Киев, 12 април 2024.- До средата на следващата година в руските складове няма да останат стари танкове и бойни машини. А тази година е последната възможност за Кремъл да постигне значителни успехи на фронта в Украйна, смятат във Forbes.

Пълномащабната война на Русия против Украйна навлезе в третата си година, на бойното поле се очертават три основни движещи сили.

Русия е напълно мобилизирана – политически, индустриално и военно. Но тази мобилизация източва ресурси, които Кремъл не може да възстанови. Най-важното са запасите от стари оръжия от времето на Студената война. С други думи, Русия е силна, но крехка.

В същото време, Украйна също се мобилизира, но все още разчита на чуждестранна помощ за посрещане на спешни финансови и военни нужди, а приятелски настроените към Русия републиканци в Камарата на представителите на САЩ блокират важна част от тази помощ.

Освен това, украинската тактика превъзхожда руската, като помага на украинските защитници да победят много по-големи руски формации. Но тактиката вече няма да има значение, ако украинските сили просто останат без боеприпасите.

Майк Джонсън

Украинците отблъскват повечето руски атаки, нанасяйки им катастрофални загуби. Но окупаторите продължават бавно да напредват и да печелят позиции. И единственият човек, който може да ги спре – републиканският председател на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън – засега отказва да го стори.

Всичко, което той трябва да направи, е да подложи на гласуване изключително важен законопроект, с който ще се предоставят на Украйна $60 млрд. Помощ, с която би се платило за боеприпасите, от които украинските сили се нуждаят, за да задържат руснаците, докато Москва окончателно изчерпи запасите си от стари оръжия от Студената война.

За 26 месеца тежки боеве руските военни загубиха в Украйна 15 300 танка, бойни машини, гаубици и други оръжия, както и стотици хиляди военнослужещи, подчертава изданието.(УВести)