Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

АКО ПУТИН ВЛЕЗЕ КИЕВ, ТОВА ЩЕ БЪДЕ ЗА САЩ КАТАСТРОФА, ПО-ГОЛЯМА ОТ ВИЕТНАМ

Киев, 12 април 2024.- Бившият британски премиер Борис Джонсън заяви, че ако руснаците успеят да окупират Киев, това ще бъде “катастрофа, по-голяма от Виетнам” за американското политическо ръководство.

Борис Джонсън

Той каза това по време на реч в Джорджтаунския университет във Вашингтон, съобщава The Telegraph.

Джонсън предупреди, че крайната цел на Путин е да превземе Киев, защото иска да поеме контрола над цялата страна. “Ако това стане, мисля, че ще бъде абсолютна катастрофа за Запада, катастрофа за Америка и за всяка концепция за американско лидерство“, отбеляза той. “Става дума за НАТО, който след 75 години успехи се провали за първи път в европейска война“, добави той.

Джонсън отбеляза, че се “моли” американският Конгрес да вземе решение за оказване на помощ на Украйна възможно най-скоро.

Камарата на представителите на САЩ блокират $60 млрд. помощ за Украйна, като $40 млрд. от тях ще бъдат насочени за закупуване на американско оръжие за ВСУ.(УВести)

Нашата справка:

Американска война във Виетнам се води от 1955 г. до 1975 г. между САЩ и Южен Виетнам – от една страна, и Северен Виетнам и Народния фронт за освобождение на Виетнам – от друга, като Северен Виетнам се подкрепя от СССР с оръжие и т.н. военни инструктори. Целта на Вашингтон е да спре разпространение на комунизъм. В крайна сметка американците губят, като загиват 58 хил. американски войници. Виетнам се обединява и става социалистически сателит на Москва.